Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Coronamaatregelen verder aangescherpt

Om het coronavirus weer onder controle te krijgen, heeft het kabinet gisteravond een ‘gedeeltelijke lockdown’ aangekondigd. Voornaamste doel is om sociale contacten en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Daarom treden op woensdag 14 oktober om 22.00 uur aangescherpte maatregelen in werking.

Coronavirus

Voor een overzicht van alle maatregelen kun je terecht op de website van de Rijksoverheid.  

Op dit moment wordt er op alle fronten keihard gewerkt om de maatregelen nader uit te werken in noodverordeningen en specifieke brancheprotocollen. Voor de sportsector gebeurt dat door NOC*NSF.

Duidelijk is dat de sport met nieuwe beperkingen te maken krijgt. Op de website van NOC*NSF vind je daarop een eerste reactie.

Nadere details worden uitgewerkt in het landelijke sportprotcol. Zodra dat is aangepast (naar verwachting op woensdagavond 14 oktober), verschijnt de nieuwe versie  op deze pagina.  

Zoals alle sportbonden, sluit ook KWbN aan bij de richtlijnen van het landelijke sportprotocol. Op dit moment kunnen we je dus nog niet informeren over de exacte gevolgen voor wandeltraining, wandelgroepen en wandeltochten. Zodra die wél  bekend zijn, informeren we je daarover via een nieuwsbericht op de homepage van kwbn.nl en zullen we ook onze wandelprotocollen daarop aanpassen.