Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Coronavirus: afgelasting evenementen en bijeenkomsten

Premier Rutte heeft op 12 maart voor heel Nederland nieuwe maatregelen in verband met het coronavirus afgekondigd. Eén van die maatregelen betreft de afgelasting van bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 personen. Deze maatregel geldt minimaal tot en met 31 maart 2020.

Coronavirus

Organiseer jij in de periode van 13 tot en met 31 maart een wandeltocht, wandelevenement of Avond4daagse met meer dan 100 deelnemers? Dan kan deze helaas geen doorgang vinden.

Afgelasting bevestigen

Het verzoek is om je afgelasting bij KWbN te bevestigen via evenementen@kwbn.nl. Ten behoeve van deelnemers en andere wandelaars kunnen we je evenement in de online agenda van Wandel.nl dan zo snel mogelijk op ‘Afgelast’ zetten.

Aanvullend advies NOC*NSF

Het kabinet heeft vanmiddag ook opgeroepen om in heel Nederland de sociale contacten sterk te verminderen. Daarom adviseert NOC*NSF alle sportorganisaties om ook evenementen en bijeenkomsten met minder dan 100 deelnemers af te gelasten. Behalve aan wandeltochten en Avond4daagsen, moet je hierbij denken aan trainingen, vergaderingen, overleggen en vieringen.

Geen Ledenraad, Wandelcafé’s en Wandeltrainersdag

KWbN ondersteunt het advies van NOC*NSF. Dit betekent dat wij de Ledenraadvergadering (19 maart), diverse opleidingen en de Wandelcafé's in Koog aan de Zaan (17 maart), Halsteren (25 maart) en Dordrecht (31 maart) afgelasten. Uiteraard geldt dit ook voor de Wandeltrainersdag van 28 maart met bijna 400 aanmeldingen. Alle deelnemers aan genoemde bijeenkomsten worden hierover nog persoonlijk geïnformeerd.

Meer informatie
Alle nieuwe maatregelen van het kabinet
Advies NOC*NSF