Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

De Alternatieve Vierdaagse een groot succes in 36 landen

KWbN, Stichting DE 4DAAGSE en House of Sports organiseerden deze week voor de tweede keer 'De Alternatieve Vierdaagse'. Verspreid over heel Nederland én ver daarbuiten hebben ruim 18.000 deelnemers vandaag hun gekozen afstand van 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer voltooid. In andere tijdszones op de wereld zijn wandelaars nog aan hun laatste kilometers bezig.

Infograpic: Alternatieve Vierdaagse

Alle deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse liepen een zelf gekozen wandelroute. De route kon worden ‘getrackt’ via De Alternatieve Vierdaagse-app. Behalve in Nederland werd er onder meer gewandeld in Zweden, Spanje, Maleisië, Canada, Mexico, Noorwegen en zelfs op de Zuidpool.

Ruim 1 miljoen kilometer

De meest populaire wandelafstand was 10 kilometer en gemiddeld is er 60 km per persoon gewandeld. Gezamenlijk legden de deelnemers meer dan 1 miljoen kilometer af.

Het Vierdaagse-gevoel

Om de wandelaars nog een vleugje Vierdaagse gevoel mee te geven werden de klassieke thema’s door vertaald naar de eigen wandeling. Op Roze Woensdag liepen vele wandelaars in het roze. Ook bij Defensie was de animo groot en liepen er onder andere een detachement van het Korps Mariniers en de Koninklijke Luchtmacht van Rotterdam naar Nijmegen.