Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Geef wandelen meer plaats in de Nota Ruimte

De ruimte in Nederland is schaars. Tegelijkertijd hebben we deze ruimte voor veel verschillende en belangrijke zaken nodig. Eén daarvan is sport en recreatie in het algemeen en wandelen in het bijzonder. Hoe belangrijk vind jij dat hier voldoende ruimte voor is? Laat jouw stem horen.

Twee wandelaars op pad tussen de weilanden

Nota Ruimte

De regering staat voor de uitdaging de inrichting van Nederland op een zo goed mogelijke manier te regelen. Dit wordt vastgelegd in de nieuwe Nota Ruimte. Maar voordat deze definitief is, worden inwoners van Nederland uitgenodigd hun visie op het gebruik van de ruimte te delen in een online raadpleging.

Standpunt KWbN

KWbN is overtuigd van het belang en de kracht van wandelen voor een gezond en vitaal Nederland. Uit vele onderzoeken blijkt dat in beweging komen en blijven essentieel is. Er gaat een preventieve werking vanuit die uiteindelijk ook een gunstig effect heeft op de zorgkosten. Wat KWbN betreft moet een aantrekkelijke en toegankelijke omgeving voor sport en bewegen dan ook zeker een belangrijke rol spelen in de Nota Ruimte. Wij maken ons er hard voor dat wandelen de ruimte krijgt die het verdient en dat er voldoende aantrekkelijke gebieden toegankelijk blijven (of worden) voor wandelaars.

Kaart Nederland Pixabay

Invloed

Sportkoepel NOC*NSF streeft ernaar om, namens de aangesloten bonden waaronder KWbN, een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Nota Ruimte voor zover het om sport en bewegen gaat. Daarover is zij in gesprek met de landelijke politiek. Maar ook als individuele wandelaar kun je dus jouw stem laten horen door deel te nemen aan de online raadpleging over de ruimte in Nederland.

Let op! Vooral de vrije ruimte onder de vragen biedt plek om jouw visie op het gebruik van de ruimte voor wandelen weer te geven.

Laat jouw stem horen!

In de poll die wij rondom de Tweede Kamerverkiezingen plaatsten op wandel.nl, gaf maar liefst 73% aan dat de partijplannen rondom sport en recreatie een rol speelden bij het bepalen van hun stemkeuze. Ook dit is een kans om de politiek jóuw stem te laten horen. Laten we er samen voor zorgen dat wandelen de plek op de politieke agenda krijgt die het verdient. Laat jouw stem snel horen, want deelname is mogelijk tot 1 januari 2024!

Ik praat mee over de Nota Ruimte