Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Geen Vierdaagse Nijmegen dit jaar

Premier Rutte maakte gisteravond bekend dat het evenementenverbod is verlengd tot 1 september 2020. Wandelorganisaties moeten daarom opnieuw een groot aantal evenementen en Avond4daagsen afgelasten. Daaronder ook de Vierdaagse Nijmegen, zoals de premier als voorbeeld benoemde. En dat betekent dan ook het einde van Via Vierdaagse 2020.

Geen Vierdaagse Nijmegen dit jaar

Geen Vierdaagse Nijmegen dit jaar. We zagen het natuurlijk al een beetje aankomen, maar toch valt definitieve afgelasting de organisatie zwaar. “Uiteraard staat ieders gezondheid voorop”, aldus Henny Sackers, de voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE in het officiële persbericht dat direct gisteravond werd verzonden. “Maar we weten ook dat tienduizenden wandelaars enorm naar de 104de Vierdaagse hebben toegeleefd.”

Veel geïnvesteerd

“Afgelasting is noodzakelijk en begrijpelijk, maar brengt ook teleurstelling met zich mee. Die teleurstelling treft ook al onze medewerkers, vrijwilligers, partners, sponsoren, leveranciers en ieder ander die de Vierdaagse een warm hart toedraagt. Iedereen heeft hard gewerkt, veel geïnvesteerd en zich op ons mooie evenement in juli verheugd. Het is dan ook heel erg spijtig dat de Vierdaagse niet doorgaat.”

Teruggave inschrijfgeld

Deelnemers, vrijwilligers en relaties zijn gisteren persoonlijk via e-mail over de afgelasting geïnformeerd. De uitwerking van de afgelasting vergt nog enige weken. Wat al wel bekend is, is dat de deelnemers rond de 60 euro van hun inschrijfgeld krijgen teruggestort. Dit is mogelijk dankzij de medewerking van partners, leveranciers en sponsors van de Vierdaagse.

Via Vierdaagse

Uiteraard is de teleurstelling ook groot bij Vierdaagse-debutanten die meededen aan het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse van KWbN. Omdat zij het programma niet kunnen afronden, ontvangen zij van KWbN binnen twee weken € 112,50 van hun deelnamegeld terug. Bovendien krijgen zij de exclusieve mogelijkheid om volgend jaar als eerste in te schrijven voor Via Vierdaagse 2021. Mits zij lid blijven van KWbN, krijgen zij daarbij ook een korting op de deelnamekosten. Op Wandel.nl staat het volledige bericht aan alle Via Vierdaagse-deelnemers.

#Keepwalking

Omdat de Vierdaagse niet doorgaat, stopt KWbN deze week met de begeleiding van debutanten en overige deelnemers via de Via Vierdaagse- en de Vierdaagse Experience-app. Gebruikers worden doorverwezen naar de Wandel.nl-app. Daarin ontvangen zij tips om ook in deze coronatijd in beweging en aan het wandelen te blijven. Ook op de website Wandel.nl is veel inspiratie te vinden. Wandelen mag onder voorwaarden gelukkig nog steeds, maar zonder al die mooie evenementen missen we wel veel gezelligheid en onderlinge verbinding.