Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Geen wandelactiviteiten t/m 6 april 2020

In de aanpak van het coronavirus heeft de Nederlandse overheid zondagmiddag 15 maart nieuwe maatregelen genomen. In navolging hiervan adviseert KWbN met klem om alle wandelactiviteiten in Nederland tot en met maandag 6 april af te gelasten.

Coronavirus

Eén van de maatregelen die het kabinet op zondag 15 maart afkondigde, is de sluiting van alle sportclubs, sportcomplexen en clubgebouwen tot en met maandag 6 april. Vanzelfsprekend betreft deze maatregel ook alle wandelverenigingen en overige wandelorganisaties in Nederland.

Afgelasting wandelevenementen

Ook eerdere maatregelen zijn tot en met 6 april verlengd. Dit geldt onder andere voor het verbod op evenementen met meer dan 100 deelnemers. In verband met deze maatregel zijn de afgelopen dagen praktisch alle wandelevenementen in de periode van 12 t/m 31 maart al afgelast en daar komen die van de eerste week van april nu bij.  

Afgelasting overige activiteiten

Uit het oogpunt van ‘social distancing’ adviseren NOC*NSF, KWbN en overige sportbonden al vanaf 12 maart om ook evenementen en bijeenkomsten met minder dan 100 deelnemers af te gelasten. Met de nieuwe maatregelen doen wij een herhaalde oproep aan alle wandelaanbieders in Nederland:

Gelast álle wandeltochten, wandelevenementen, groepswandelingen, wandeltrainingen, vergaderingen, overleggen en vieringen tot en met 6 april af!

Wij begrijpen dat dit een teleurstelling is voor iedereen die zich op deze evenementen en bijeenkomsten verheugde. Op dit moment telt de gezondheid van de Nederlandse bevolking - inclusief alle wandelaars, onze leden en wandelvrijwilligers - echter zwaarder.

Meer informatie:

Overheidsmaatregelen 15 maart 2020
Overheidsmaatregelen 12 maart 2020
Coronavirus en sport (NOC*NSF)
Voorzorgsmaatregelen algemeen (RIVM)