Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Geen wandelevenementen; vrijwilligers toch in het zonnetje

Op Nationale Vrijwilligersdag (maandag 7 december 2020 ) lanceren Provincie Gelderland en KWbN samen met de Airborne Wandeltocht, de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en de Vierdaagse Nijmegen de campagne ‘Onze vrijwilligers zijn goud waard’. Juist in deze tijd willen de organisaties ook de vrijwilligers een hart onder de riem steken. Een gebaar dat geldt voor álle vrijwilligers die de vele wandeltochten mogelijk maken.

Sinds de coronacrisis hebben steeds meer mensen de voordelen van wandelen ontdekt. Wandelroutes en -paden zijn ongekend populair. Maar voor wandelevenementen is het – gezien de benodigde maatregelen – even pas op de plaats. Dat betekent niet dat degenen die de evenementen mogelijk maken worden vergeten. Want niet alleen de tochten, ook de vrijwilligers worden gemist.

Onmisbaar

Reden voor Provincie Gelderland om in samenwerking met KWbN symbolisch de vrijwilligers van de drie grootste Gelderse wandelevenementen in het zonnetje te zetten. Tijdens de campagne ‘Onze vrijwilligers zijn goud waard’ worden in 2020 en 2021 verschillende vrijwilligers geportretteerd. Daarbij wordt ook duidelijk hoeveel werk zij verzetten om wandelaars onbezorgd van een wandeltocht te laten genieten.

Met de campagne hopen de organisaties bovendien meer mensen enthousiast te maken om vrijwilliger te worden. Want als grote wandelevenementen over een tijdje weer mogen, zijn de vrijwilligers meer dan ooit onmisbaar.