Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Gratis webinars over invoer WBTR

Op 14 oktober en 16 november 2021 organiseert wbtr.nl weer webinars over de gevolgen van de wet voor verenigingen en stichtingen. Doelgroep: bestuurders van verenigingen en stichtingen. Doelstelling: op een gemakkelijke manier tegemoet komen aan wettelijke eisen en onder meer aansprakelijkheid goed regelen. Deelname is gratis, maar je moet je wel vooraf aanmelden.

Online bijeenkomst

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) is op 1 juli 2021 ingegaan. Desondanks is hij nog lang niet bij alle besturen van verenigingen en stichtingen bekend. De nieuwsvoorziening afgelopen maanden stond vooral in het teken van corona. Daardoor is er weinig aandacht geweest voor de nieuwe wet die onder meer de aansprakelijkheid voor bestuursleden verscherpt.

Nog lang niet iedereen realiseert zich dat de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuursleden is aangescherpt. Dat hoeft geen reden voor bezorgdheid te zijn, mits serieus werk wordt gemaakt van ‘goed bestuur’. Hoe dat te doen, welke knelpunten er zijn en hoe je stap voor stap de wet doorloopt, komt tijdens de webinars aan de orde.

De online bijeenkomsten zijn gratis te volgen, maar tevoren opgeven is noodzakelijk. Klik hieronder voor data, tijdstippen en inschrijving.

Gratis webinars WBTR