Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Grote solidariteit, ook in de sport

Nederland is in de grip van het coronavirus. NOC*NSF, KWbN en alle andere sportbonden merken op dit moment een enorme solidariteit in de sportwereld. NOC*NSF stelde daarover onderstaand statement op:

Kantoor NOC*NSF

Iedereen draagt op eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van het coronavirus, zodat we mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen.

Sporters, bestuurders, vrijwilligers, trainers, begeleiders, verenigingen, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen.

Terecht doet de overheid, gevolgd door vrijwel alle maatschappelijke organisaties, een beroep op ons allen om solidair te zijn. We merken dat er binnen de sport ook grote bereidheid is om de negatieve gevolgen van deze noodzakelijke maatregelen samen te dragen. De solidariteit is groot.

Het is goed om te zien dat om ons heen bij de verschillende overheden hard wordt gewerkt aan het voorkomen van té grote negatieve gevolgen van de genomen maatregelen. NOC*NSF is samen met de sportbonden in gesprek met de rijksoverheid en de gemeenten om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen eraan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken.

Lees ook: Nederlandse sport vraagt kabinet en gemeenten om steun

Veelgestelde vragen

Op de website van NOC*NSF staan inmiddels antwoorden op veelgestelde vragen van sporters en sportorganisaties inzake de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De betreffende webpagina krijgt dagelijks een update op basis van nieuw binnen gekomen vragen. De antwoorden worden in samenspraak met sportbonden geformuleerd.

Veel vragen en antwoorden op de website van NOC*NSF zijn ook van toepassing op wandelaars en wandelorganisaties. Heb je een vraag voor KWbN, dan zullen wij grotendeels naar de webpagina van NOC*NSF doorverwijzen of in de lijn van de daar beschikbare informatie antwoorden. 

Ga naar NOC*NSF: veelgestelde vragen coronavirus en sport