Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Grotere kans op succesvolle 4Daagse met Via Vierdaagse

Op 23 januari 2023 start de inschrijving voor Via Vierdaagse, hét voorbereidingsprogramma voor debutanten van de 4Daagse. Het programma is een initiatief van KWbN en Stichting DE 4DAAGSE. We organiseren het voor de 12e keer en met bewezen succes! Gemiddeld loopt 93% van de Via Vierdaagse-deelnemers de 4Daagse succesvol uit. Bij overige debutanten is dit 87%.

Via Vierdaagse
(Foto: Kirsten den Boef)

De inschrijving voor Via Vierdaagse start maandag 23 januari 2023 om 10.00 uur via www.viavierdaagse.nl.

Professioneel programma

Via Vierdaagse is ontwikkeld in samenwerking met professionele wandeltrainers. Deelnemers krijgen toegang tot een speciale trainingsmodule in de Wandel.nl-app. Hierin vinden zij een trainingsschema. Ook krijgen zij via de app wekelijks tips en een toelichting op de training van die week. Daarnaast kunnen de deelnemers met specifieke vragen terecht bij een specialistenteam.

Webinars

Het programma start met een digitale kick-off van wandelcoach Bart Putman op donderdag 9 februari 2023. Gedurende het programma krijgen de deelnemers tijdens diverse webinars meer informatie over de 4Daagse en een goede training daarvoor. Verder maken ook een gegarandeerd startbewijs voor de 4Daagse en het lidmaatschap van KWbN onderdeel uit van Via Vierdaagse.

Inschrijven

Deelname aan Via Vierdaagse staat open voor iedereen die nog nooit succesvol aan de 4Daagse heeft meegedaan en die zich gedegen willen voorbereiden. Inschrijven is mogelijk via www.viavierdaagse.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen. Deelname kost €169 (leden van KWbN betalen €154). Dit bedrag is inclusief een gegarandeerd startbewijs voor de 4Daagse. Het is dus niet nodig om apart in te schrijven voor de 4Daagse. 

Via Vierdaagse light

Alle overige deelnemers aan de 4Daagse kunnen in 2023 voor het eerst meedoen aan een light versie van het voorbereidingsprogramma. Zij schrijven zichzelf in bij de 4Daagse en kunnen zich daarnaast vanaf 23 januari inschrijven voor Via Vierdaagse light via www.viavierdaagse.nl. De trainingsmodule wordt na betaling van € 60,- zichtbaar in de Wandel.nl-app. Ook kunnen deelnemers meekijken met de webinars. Begeleiding door het specialistenteam en een startbewijs voor de 4Daagse zijn niet inbegrepen bij de light versie.

Waarom Via Vierdaagse?

Met Via Vierdaagse willen KWbN en Stichting DE 4DAAGSE deelnemers aan de 4Daagse helpen om zich optimaal voor te bereiden op de grootste wandelprestatietocht van de wereld. “Naast doorgewinterde wandelaars doen aan de 4Daagse ook veel debutanten en minder ervaren deelnemers mee”, vertelt Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN. “Onderschatting van het belang van een goede voorbereiding ligt bij een aantal van hen op de loer.”

Via Vierdaagse is een gedegen en bewezen effectief voorbereidingsprogramma. “Zo helpen wij debutanten en andere deelnemers bij een gezonde voorbereiding op de 4Daagse”, geeft Sanders aan. “Tijdens het hele programma speelt ook het plezier in wandelen een grote rol. Door deel te nemen aan Via Vierdaagse en een succesvolle 4Daagse te lopen, laten wij ook veel niet-wandelaars de geneugten van het wandelen ervaren. Wandelen leidt tot een gelukkiger en gezonder leven en dat laten we debutanten graag ‘aan den lijve’ ervaren.”