Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Grotere rol wandeltrainers bij behalen beweegrichtlijn

“Sinds 2020 voldoen steeds minder Nederlanders van 4 jaar en ouder aan de beweegrichtlijnen”, berichtte het RIVM onlangs. KWbN gelooft dat wandelen als meest laagdrempelige manier van bewegen een belangrijke rol speelt in het fit en vitaal houden van de maatschappij. Voor degenen die hier professionele begeleiding bij nodig hebben, leidt KWbN wandeltrainers op. Samen met partner INTERSPORT breidt KWbN haar ondersteuning aan wandeltrainers in 2024 verder uit. Zo willen zij er samen voor zorgen dat nog meer Nederlanders wandelend in beweging komen.

Kledingpakket wandeltrainers
Tijdens de Wandeltrainersdag 2023 kregen KWbN opleiders het McKinley-kledingpakket van INTERSPORT uitgereikt (Foto Martijn Lemmers)

Gecertificeerde opleidingen

Lydia Alkema, projectleider Opleidingen van KWbN vertelt: “KWbN organiseert als enige in Nederland wandelopleidingen die gecertificeerd zijn door NOC*NSF. Na het volgen van de verschillende opleidingen zijn onze wandeltrainers in staat op professionele wijze wandelaars met verschillende achtergronden en behoeftes te begeleiden. Door het volgen van diverse bijscholingen houden zij hun kennis op peil en kunnen zij zich desgewenst specialiseren. Dat aanbod breiden we het komende jaar flink uit.”

Aantrekkelijker

Lydia vervolgt: “Daarnaast introduceren wij in 2024 het Lidmaatschap Wandeltrainer. Zo faciliteren wij de wandeltrainers bij hun werk. Het lidmaatschap omvat onder andere een online inschrijfmodule voor hun wandeltrainingen, een profielpagina op ons platform Wandel.nl, onbeperkte toegang voor hun deelnemers aan de trainingsprogramma’s in de Wandel.nl-app, maar ook zaken als verzekeringen. Op deze manier ontzorgen we de wandeltrainers en maken we het voor de deelnemers ook meteen aantrekkelijker om een wandeltraining te volgen.”

Partnership

Naast KWbN speelt ook sportwinkelketen INTERSPORT een belangrijke rol bij het faciliteren van de wandeltrainers. Ron Bruinenberg, Manager Retail, Expansion & Customer Service EK Sport: “Het partnership dat we al vijf jaar hebben met KWbN en de wandeltrainer brengt ons precies waar we willen zijn, IN THE HEART OF SPORT, de lokale gemeenschap. Door het ondersteunen van de wandeltrainers van KWbN helpen onze ondernemers mee om iedereen zijn of haar plaats in de wandelsport te laten vinden en fit en vitaal te blijven. We zijn dan ook meer dan trots dat we de wandeltrainers een functioneel kledingpakket van ons exclusief eigen merk McKinley kunnen geven om deze gezamenlijke doelstellingen te behalen.”