Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Half miljoen kinderen kunnen Avond4daagse lopen

Ondanks de benodigde maatregelen tegen het coronavirus, kan hét kinderfeest van het jaar toch doorgaan. Met Avond4daagse – Home Edition bieden KWbN en eRoutes een half miljoen kinderen de mogelijkheid toch de Avond4daagse te lopen. Met een speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app lopen zij hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en te grote groepsvorming voorkomen. De kinderen komen zo op een leuke en uitdagende manier in beweging. En natuurlijk wacht na vier dagen wandelen de enige echte Avond4daagse medaille

Even leek het coronavirus roet in het eten te gooien. “Maar we vinden het essentieel om kinderen in beweging te krijgen”, vertelt Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN). “Samen met onze Avond4daagse organisatoren hebben we gekeken of we de Avond4daagse naar het najaar konden verplaatsen. In veel gevallen bleek dat niet mogelijk. Bovendien: niemand heeft een glazen bol en kan in de toekomst kijken. Dus besloten we het over een andere boeg te gooien.”

Logo Avond4daagse Home Edition

Eigen Avond4daagse met app

“De digitale boeg”, voegt Edwin Kuipers, CEO van eRoutes, toe. “Door onze app-technologie te koppelen aan de Avond4daagse, kunnen deelnemers straks vier routes vanaf een zelf gekozen vertrekpunt genereren. De routes die zij lopen, beginnen en eindigen op hetzelfde punt. De start is dus ook altijd de finish. Daarbij kunnen deelnemers kiezen uit drie afstanden: 2,5, 5 en 10 kilometer. Met de app in de hand lopen ze zo hun eigen Avond4daagse.”

Ook overdag

Avond4daagse – Home Edition vindt plaats tussen 1 juni en 31 augustus 2020. In die periode kiezen deelnemers zelf wanneer ze gaan lopen. “Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend”, verduidelijkt Sanders. “En hoewel de naam anders doet vermoeden, mag er dit jaar ook overdag worden gelopen”, voegt hij lachend toe. Omdat het ook om de prestatie gaat, moeten de vier dagen wandelen wel binnen twee weken volbracht zijn.

Meer informatie

Deelnemers vinden meer informatie op www.avond4daagse.nl. Hier kunnen zij zich ook meteen inschrijven. Inschrijving vindt dus niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost € 5.- per deelnemer. Daarvoor krijgt men toegang tot de app, de mogelijkheid om automatisch vier routes te laten aanmaken en de prestatie te laten meten. Ook ontvangen deelnemers de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Over Avond4daagse en eRoutes 
- De Avond4daagse is een oer-Hollandse traditie die bestaat sinds 1940. Jaarlijks nemen ruim 500.000 kinderen deel aan de Avond4daagsen van ruim 600 organisaties die aangesloten zijn bij Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWbN). 
eRoutes is een Groningse start-up met de missie een gezondere wereld te creëren door dagelijks gezond bewegen laagdrempelig en leuk te maken. Het betreft een platform dat wereldwijd unieke ronde routes creëert, passend bij de gewenste afstand en de locatie van de gebruiker.  Het slimme algoritme genereert moeiteloos 1-3 routes om uit te kiezen. Doordat de routes altijd rond zijn, kom je weer terug waar je bent gestart. Onder de ruim 79.000 gebruikers van eRoutes bevinden zich hardlopers en wandelaars van alle leeftijden en niveaus.