Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Hoe inclusief is jouw wandelorganisatie?

KWbN wil dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van wandelen kunnen ervaren. Daarom dagen we wandelverenigingen en tochtorganisaties uit om drempels weg te nemen voor mensen die zich in onze sport nog niet welkom voelen. Wil jouw organisatie het verschil maken? Doe dan de inclusiecheck en ontdek wat je kunt doen.

Header | Hoe inclusief is jouw wandelorganisatie
Inclusiecheck

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport (*). Helaas zijn wandel- en andere sportaanbieders zich daar vaak niet van bewust.

Dat is jammer, want juist zij kunnen de drempels wegnemen die deze sporters ervaren, bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd, hun fysieke en mentale gezondheid, hun seksuele geaardheid, hun etnische achtergrond of hun sociale positie.

(*) Sportdeelname Index, oktober 2020, Ipsos in opdracht van NOC*NSF.

Doe de inclusiecheck

Vind jij het belangrijk dat iedereen zich bij jouw wandelvereniging of wandeltocht/evenement thuis voelt? Sta met je bestuur dan eens serieus stil bij de vraag hoe inclusief en gastvrij jouw organisatie al is.

De inclusiecheck op weeswelkomindesport.nl is daarbij een handig hulpmiddel. Die biedt verschillende denkrichtingen aan de hand van 10 eenvoudige vragen, waarop je alleen met JA of NEE hoeft te antwoorden. Is het bestuur divers en representatief voor jullie leden en/of deelnemers? Is de wandelkantine voor iedereen toegankelijk? En voldoet jullie aanbod aan de wensen en behoeften van wandelaars uit jullie omgeving?

weeswelkomindesport.nl

Ondersteuning via het Lokaal Sportakkoord

Wil je concreet aan de slag met inclusiviteit? Dan kun je ondersteuning krijgen via het Lokaal Sportakkoord van jouw gemeente. Denk daarbij aan inspiratiesessies, trainingen, begeleiding en/of stimuleringsbudget. Meer informatie over deze diensten vind je op de website allesoversport.nl.

Alles over sport - Sportakkoorden op weg naar inclusief sporten