Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

In oktober alle wandelpaden van Nederland schoon!

Het is tijd voor actie. Daarom bundelen Eneco en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de krachten in de strijd voor een schone omgeving. Tijdens de eerste Eneco Clean-Up Walk op 16 en 17 oktober 2021 gaan zij de uitdaging aan om alle wandelpaden in Nederland afvalvrij te maken.

Header | In oktober alle wandelpaden van nederland schoon

Deelnemers aan het unieke evenement wandelen en ruimen onderweg meteen zwerfafval op. Met een speciale app is de wandeling niet alleen een ‘opruimrondje’, maar worden de deelnemers onderweg verrast met motiverende en inspirerende berichten. Met de app kunnen zij ook wandelroutes op maat aan laten maken. Deelname aan de Eneco Clean-Up Walk is gratis. 

Concreet zorgen voor de aarde

Edwin van de Haar, manager sponsoring van Eneco zegt: “Geven om de aarde gaat niet alleen om het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen. Dat is heel belangrijk, maar het gaat bijvoorbeeld ook om zorgen voor je omgeving en behoud van biodiversiteit. Voor veel mensen is dat best abstract. Via de Eneco Clean-Up Walk is het mogelijk om heel concreet actie te ondernemen, op een leuke en gezellige manier, met het gezin, familie, of met vrienden. Op 12 september hebben wij het Belgische en Nederlandse strand schoongemaakt tijdens de Eneco Clean Beach Cup. Nu is het de beurt aan de wandelpaden! Wij zijn blij dat wij dit event samen met KWbN kunnen organiseren. Graag stellen we voor de eerste 1.000 inschrijvers gratis clean-up sets ter beschikking.” 

Zorg voor de natuur

Paul Sanders, directeur/bestuurder van KWbN, sluit zich hier helemaal bij aan. “Wandelen is ongekend populair. Mede door de coronacrisis ontdekten veel mensen dat wandelen bij uitstek geschikt is om op een laagdrempelige manier in beweging te zijn en zo aan hun gezondheid te werken. Als wandelbond willen wij structureel bijdragen aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland door mensen in dat wandelen te faciliteren. Een schone omgeving verhoogt niet alleen het wandelplezier. We zien het als gebruiker van de natuur ook als onze plicht om goed voor deze natuur te zorgen. Met de Eneco Clean-Up Walk willen we met alle wandelaars de krachten bundelen en hier een belangrijke stap in zetten.” 

Herfstvakantie

Niet toevallig is de Eneco Clean-Up Walk gepland in het herfstvakantieweekend. “Zorgen voor de planeet doen we voor de volgende generaties. De Eneco Clean-Up Walk is bij uitstek geschikt om de bewustwording van kinderen en jongeren te bevorderen. Jong geleerd is immers oud gedaan!”, zegt Van de Haar. “Daarom nodigen we iedereen uit op 16 en/of 17 oktober op pad te gaan, te genieten van een heerlijke wandeling én te zorgen voor een schone omgeving”, vult Sanders aan. “Laten we samen de uitdaging aangaan alle wandelpaden in Nederland weer schoon te krijgen.”

Nederland kleurt groen

Meedoen aan de Eneco Clean-Up Walk is eenvoudig. Na gratis aanmelding via www.wandel.nl/enecocleanupwalk krijgen deelnemers toegang tot het evenement in de app eRoutes. Via deze app kunnen zij vanaf een zelfgekozen startlocatie een wandelroute laten maken. Daarbij bepalen zij zelf welke afstand zij willen lopen. Het eindpunt van de route is gelijk aan het startpunt. Het is ook mogelijk een zelfgekozen route te lopen, bijvoorbeeld een (deel van een) bestaand wandelpad.

Tijdens de wandeling ontvangt de deelnemer via de app verrassende berichten. De eerste 1.000 inschrijvers ontvangen bovendien gratis een Eneco Clean-Up Set met daarin een afvalgrijper, handschoenen, afvalzakjes en een waterfles. Tijdens het evenement is op een digitale kaart is te zien welk deel van Nederland groen kleurt. 

Eneco Clean-Up Walk 2021