Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

In oktober weer alle wandelpaden van Nederland schoon!

Eneco en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) bundelen aanstaand weekend weer de krachten in de strijd voor een schone omgeving. Tijdens de tweede Eneco Clean-Up Walk op 22 en 23 oktober 2022 gaan zij de uitdaging aan om alle wandelpaden in Nederland afvalvrij te maken. Deelnemers aan het unieke evenement wandelen en ruimen onderweg meteen zwerfafval op. Met de Wandel.nl app is de wandeling niet alleen een ‘opruimrondje’, maar worden de deelnemers onderweg verrast met motiverende en inspirerende berichten.

Eneco Clean Up Walk 2022
Foto: Robin Wagenaar

Concreet zorgen voor de aarde

Edwin van de Haar, manager sponsoring van Eneco zegt: “Geven om de aarde gaat niet alleen om het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen. Dat is heel belangrijk, maar het gaat bijvoorbeeld ook om zorgen voor je omgeving en behoud van biodiversiteit. Voor veel mensen is dat best abstract. Via de Eneco Clean-Up Walk is het mogelijk om heel concreet actie te ondernemen, op een leuke en gezellige manier, met het gezin, familie, of met vrienden”.

Zorg voor de natuur

Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN, sluit zich hier helemaal bij aan. “Wandelen is ongekend populair. Mede door de coronacrisis ontdekten veel mensen dat wandelen bij uitstek geschikt is om op een laagdrempelige manier in beweging te zijn en zo aan hun gezondheid te werken. Als wandelbond willen wij structureel bijdragen aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland door mensen in dat wandelen te faciliteren. Een schone omgeving verhoogt niet alleen het wandelplezier. We zien het als gebruiker van de natuur ook als onze plicht om goed voor deze natuur te zorgen. Met de Eneco Clean-Up Walk willen we met alle wandelaars de krachten bundelen en hier een belangrijke stap in zetten.”

Gezin met vuilniszak en grijper wandelend in het bos
Foto: Robin Wagenaar

Herfstvakantie

Niet toevallig is de Eneco Clean-Up Walk gepland in het herfstvakantieweekend. “Zorgen voor de planeet doen we voor de volgende generaties. De Eneco Clean-Up Walk is bij uitstek geschikt om de bewustwording van kinderen en jongeren te bevorderen. Jong geleerd is immers oud gedaan!”, zegt Van de Haar. “Daarom nodigen we iedereen uit op 22 en/of 23 oktober op pad te gaan, te genieten van een heerlijke wandeling én te zorgen voor een schone omgeving”, vult Sanders aan. “Laten we samen de uitdaging aangaan alle wandelpaden in Nederland weer schoon te krijgen.”

Nederland kleurt groen

Meedoen aan de Eneco Clean-Up Walk is eenvoudig. Na gratis aanmelding via www.enecocleanupwalk.nl krijgen deelnemers toegang tot het evenement in de Wandel.nl app. Meer dan 10.000 deelnemers hebben zich al aangemeld. Ze lopen in hun eigen omgeving en op een eigen tijdstip. Ook de afstand die zij wandelen kiezen ze zelf. Het eindpunt van de route is gelijk aan het startpunt. Tijdens de wandeling ontvangt de deelnemer via de app verrassende berichten.  Samen kleuren zij Nederland -letterlijk- groen. Op een kaart in de app kun je precies zijn hoever ze zijn.

Nieuw dit jaar

Nieuw dit jaar is de Kids-Challenge. De jonge generatie wordt onder andere uitgedaagd om afval te recyclen door het een tweede leven te geven.  Als ze het kunstwerk delen op social media kunnen ze een mooie prijs winnen.

Eneco Clean-Up Walk 2022