Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Inschrijving 4Daagse start op 14 februari

Na twee afgelastingen kunnen tienduizenden wandelaars van 19 tot en met 22 juli 2022 hopelijk eindelijk weer een poging wagen om het felbegeerde 4Daagsekruis te behalen. De inschrijving voor de 104de 4Daagse start op maandag 14 februari om 10.00 uur.

4Daagse voorbereiden met Wandel.nl-App

“We leven in een periode waarin we nog volop met coronabesmettingen en -maatregelen te maken hebben. Met het oog op de huidige versoepelingen zijn we echter hoopvol over een zomer waarin een 4Daagse weer mogelijk is,” aldus marsleider Henny Sackers.

Om die reden start de inschrijving voor de 104de 4Daagse op maandag 14 februari om 10.00 uur. De inschrijfperiode loopt tot en met vrijdag 25 maart 17.00 uur. Om een goed georganiseerd evenement neer te zetten, is het belangrijk dat de inschrijving tijdig van start gaat.

Limiteringsprotocol anders dan anders

De inschrijflimiet voor de 104de 4Daagse is, net als in 2020, bepaald op 49.000 inschrijvingen. Bij overschrijding van deze inschrijflimiet wordt er geloot. Deelnemers die voor de afgelaste 4Daagse van 2020 stonden ingeschreven en betaald hadden, hoeven niet aan de loting mee te doen. Wel moeten zij zich tijdens de inschrijfperiode opnieuw inschrijven met hun registratienummer en betalen voor de 4Daagse van 2022.

Iedereen die in 2020 niet stond ingeschreven en/of niet had betaald, doet dit jaar mee aan de loting. Dat geldt ook voor deelnemers die normaal gesproken verzekerd zouden zijn van deelname, zoals wandelaars die vaker succesvol deelnamen aan de 4Daagse en de 12-15 jarigen (geboortejaar 2007 t/m 2010). Met een dubbele lotingskans krijgen zij wel een voordeel op alle overige inschrijvingen, die één keer in de loting meegaan. Let op: voor een dubbele lotingskans moeten deelnemers die eerder succesvol deelnamen zich wel inschrijven met hun bestaande registratienummer!

Inschrijfgeld en vergunning

Het inschrijfgeld voor deelname aan de 104de 4Daagse is vastgesteld op €104,-. Leden van Koninklijke Wandelbond Nederland die in het bezit zijn van een Wandelvoordeelpas (ledenpas) 2022 krijgen € 5,- korting. Mocht de 4Daagse in verband met Covid-19 alsnog worden afgelast, dan krijgen deelnemers hun volledige inschrijfgeld terug.

Het doorgaan van de 4Daagse is afhankelijk van het verkrijgen van een vergunning. Of Stichting DE 4DAAGSE een vergunning krijgt hangt af van de geldende coronamaatregelen op het moment van vergunningverlening. Uiteraard volgt de organisatie de coronamaatregelen en de invloed daarvan op de 4Daagse nauwgezet. Ook voor het evenement zelf worden de op dat moment geldende coronamaatregelen gevolgd.

Ga voor meer informatie naar de website van de 4Daagse

Vanaf 7 februari inschrijven voor Via Vierdaagse

KWbN en Stichting DE 4DAAGSE vinden het belangrijk dat iedereen op een verantwoorde manier aan de 4Daagse kan deelnemen. Daarom ontwikkelden zij het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse, speciaal voor mensen die voor het eerst aan het evenement meedoen.

Via Vierdaagse omvat onder meer professionele begeleiding en een gegarandeerd startbewijs voor de 4Daagse. Geïnteresseerd? De inschrijving voor Via Vierdaagse start op 7 februari om 10.00 uur. Deelname kost €249,  leden van KWbN betalen €219. Voor uitgebreide informatie over het programma en de inschrijving kun je terecht op www.viavierdaagse.nl. 

 

Alle informatie over Via Vierdaagse 2022