Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Is wandelen nog verantwoord?

Veel wandelaars worstelen met de vraag of zij nog wel naar buiten mogen voor een langere wandeling of training. De meningen daarover zijn soms heftig verdeeld en daarom hebben wij vandaag contact gehad met het RIVM om een eensluidend advies te kunnen geven:

Iedereen bepaalt zelf of hij/zij het verantwoord vindt om naar buiten te gaan, maar wandelen is op dit moment gewoon toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  • Ga niet naar buiten als jij of één van je huisgenoten ziekteverschijnselen vertoont (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of koorts).
  • Wandel niet in groepsverband, bij voorkeur alleen, maximaal met 3 personen. (*) 
  • Houd 1,5 meter afstand: onderling en van mensen die je onderweg tegenkomt.
  • Vermijd drukke locaties; zoek een rustige route op.
  • Waar je ook bent, neem de algemene hygiënemaatregelen in acht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen.

(*)  Wandelen met meer personen is toegestaan voor gezinnen, voor zover de gezinsleden samenwonen en allemaal gezond zijn. 

 

Wandelaar op een bospad

Update 26 maart: Algemene sport- en beweegadviezen

NOC*NSF heeft samen met het Amsterdams Universitair Medisch Centrum, de Vereniging voor Sportgeneeskunde en de KNVB een richtlijn opgesteld voor sporten en bewegen in tijden van het coronavirus. Er zijn adviezen voor mensen die géén klachten hebben, voor mensen die wél klachten hebben en mensen die ziek zijn geweest. Ook met het coronavirus in ons midden kan iedereen zo voldoende en veilig blijven sporten/bewegen. Je vindt de richtlijn op de website van NOC*NSF