Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Joop Delissen benoemd tot Lid van Verdienste

Joop Delissen is door KWbN benoemd tot Lid van Verdienste. Het bijbehorende certificaat ontving hij op 22 maart 2019 uit handen van directeur-bestuurder Paul Sanders. Dat gebeurde tijdens de Algemene Vergadering van wandelsportvereniging De Veldlopers uit Gulpen, die dit jaar zijn 60-jarige jubileum viert. Joop was nog maar 15 jaar jong toen hij de vereniging op 1 mei 1959 oprichtte.

Afbeelding 1 | Joop Delissen lid van verdienste

Na de oprichting was Joop acht jaar lang voorzitter van WSV De Veldlopers. In 1976 nam hij samen met twee andere verenigingsleden het initiatief voor de Nacht van Gulpen. Deze nachtelijke tocht van 70 kilometer is inmiddels een echte wandelklassieker, waar Joop van 1976-2001 als voorzitter van het organisatiecomité een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Ook de Midweektochten van WSV De Veldlopers komen uit de koker van Joop. Hij nam er in 2002 het initiatief voor en werkt er nog steeds aan mee.

Bevlogen bestuurder

Ook op regionaal en landelijk niveau liet Joop zich niet onbetuigd. In 2002 werd hij voorzitter van de Limburgse Wandelsportbond. Hij zorgde voor nauwe contacten met Belgische zusterorganisaties en natuurorganisaties en toonde zich een groot voorstander van de fusie tussen NWB en KNBLO-NL. Joop maakte twee jaar lang deel uit van de landelijke fusiestuurgroep en maakte kwartier voor de KWbN Regio Limburg. Kortom: een bevlogen bestuurder die de wandelsport met nooit aflatend optimisme en enthousiasme heeft helpen ontwikkelen tot waar KWbN anno 2019 staat.