Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Kinderen voor Kinderen lanceert lied ”Avond4daagse”

Na twee jaar is er weer een Avond4daagse in originele en traditionele vorm. Dit jaar wordt dat extra feestelijk, want de Avond4daagse heeft voor het eerst een eigen lied. BNNVARA’s Kinderen voor Kinderen heeft speciaal voor hét wandelevenement een nieuw nummer geschreven genaamd “Avond4daagse”. Dat lied en de bijbehorende videoclip zijn vandaag gelanceerd!

Kinderen voor Kinderen zingend en dansend over straat met lied Avond4daagse
Foto: Wiebke Wilting

Groot feest

KWbN, initiatiefnemer van de Avond4daagse, is verheugd dat het weer mogelijk is gezamenlijk te wandelen. Directeur-bestuurder Paul Sanders: “Met de Avond4daagse brengen we jaarlijks een half miljoen kinderen in beweging. Met name het samen lopen en onderweg een feestje bouwen, hebben velen de afgelopen jaren gemist. We zijn dan ook heel blij dat we samen met onze lokale organisatoren alle kinderen deze mogelijkheid weer kunnen bieden én ze zo kunnen laten ervaren hoe leuk bewegen is. Dat we dankzij Kinderen voor Kinderen nu ook beschikken over een passend en swingend Avond4daagse-lied, maakt het feest extra groot!”

Lange traditie

Zowel de Avond4daagse als Kinderen voor Kinderen hebben een lange traditie. Het was dan ook een kwestie van tijd tot beide elkaar zouden vinden. Florence van Duijvendijk, eindredacteur Kinderen voor Kinderen: “De Avond4daagse leeft enorm onder kinderen op de basisschool. Daarom vinden we het geweldig dat we met het nummer “Avond4daagse” een feestelijke bijdrage kunnen leveren aan deze mooie traditie. We kijken er naar uit dat zoveel kinderen al zingend en swingend op ons nummer over de finish zullen gaan.”

Potje met vet 2.0

Met het lied “Avond4daagse” beschikt het evenement over een nieuw “potje met vet”. Het streven is dan ook dat álle kinderen het lied tijdens het lopen meezingen. Hier is ook een leuke actie aan gekoppeld. Sturen kinderen een video in waarin zij op het lied lopend te zien zijn, dan maken zij kans dat deze opgenomen wordt in een aparte songtekstvideo van Kinderen voor Kinderen!

Week van de Avond4daagse

In de week van 30 mei t/m 3 juni 2022 vindt de Week van de Avond4daagse plaats. Dit is de week waarin er erg veel Avond4daagsen zijn in het hele land. We doopten deze week om tot: Week van de Avond4daagse - Kinderen voor Kinderen! Overal is dan het Avond4daagse-lied te horen en zullen kinderen zingend door de straten trekken.