Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Dinie Gasseling

Dinie Gasseling-Ten Brink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen ontving zij op zondag 8 september tijdens de receptie waarmee wandelsportvereniging De Berghlopers zijn 50-jarig jubileum vierde.

De Berghlopers werd op 21 augustus 1969 opgericht, op initiatief van de ’s Heerenbergse Raad voor Jeugd en Jongeren. Dinie trad als 19-jarig ‘broekie’ aan als bestuurslid en begeleidde een paar weken later 30 jeugdleden tijdens de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek.

Het werd het begin van een langdurig verbond; want inmiddels is Dinie al 50 jaar bestuurslid, waarvan 40 jaar penningmeester. Ze was één van de drijvende krachten achter de diverse activiteiten van de vereniging, zoals de maandelijkse wandeltochten, Elvertochten voor mensen met een beperking en elk jaar de tweedaagse Montferlandtochten, waaraan gemiddeld 700 tot 1.000 wandelaars meedoen.

Namens KWbN was Frank Thomaschewsky (accountmanager regio Gelderland) aanwezig bij de receptie van De Berghlopers. Op de foto overhandigt hij Dinie Gasseling de oorkonde en de waardebon die KWbN bij een 50-jarig verenigingsjubileum beschikbaar stelt.  

Koninklijke Onderscheiding Voor Dinie Gasseling