Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Toon Cornelissen

Toon Cornelissen is op donderdag 27 juni benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding bij zijn afscheid als griffier van de gemeente Boxmeer en mede vanwege zijn inzet voor KWbN en de stichting Wandelsport Boxmeer.

Toon nam afscheid van de gemeente Boxmeer omdat hij 65 jaar is geworden en met pensioen gaat. Naast zijn werk verricht(te) hij veel vrijwilligerswerk, o.a. voor de Vereniging van Griffiers, de ANWB en de Nederlandse wandelsport.

Activiteiten wandelsport

Toon is een actief wandelaar en vertegenwoordigt al sinds 2006 het Platform Individuele Leden in de KWbN Ledenraad. Als penningmeester van de stichting Wandelsport Boxmeer is hij bovendien nauw betrokken bij de organisatie van de Avond4daagse Boxmeer.

Naast dit alles zette Toon zich op landelijk niveau in voor diverse commissies van KNBLO-NL en KWbN, zoals de Vertrouwenscommissie, de commissie Lidmaatschapsvormen en recent nog de werkgroep inzake het nieuwe besturingsmodel.

In al zijn functies kennen we Toon als een enthousiaste en bevlogen bestuurder, organisator en verbinder. We feliciteren hem van harte met zijn wel verdiende onderscheiding en hopen dat hij zich nog lange tijd voor het Nederlandse wandelen blijft inzetten.

Toon Cornelissen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau