Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Koninklijke onderscheidingen 2023

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning zijn deze week 2.830 koninklijke onderscheidingen verleend. Die eer viel ook een aantal leden van KWbN te beurt. Naast hun andere verdiensten voor de Nederlandse samenleving, werden zij ook onderscheiden voor hun activiteiten binnen de wandelsport. Van harte gefeliciteerd!

Afbeelding lintjesregen
Afbeelding: Shutterstock

KWbN-leden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Jan Hacking (Gulpen) 
Was 30 jaar lang in verschillende bestuursfuncties actief voor wsv De Veldlopers, de organisatie van de Nacht van Gulpen, Limburgse Wandelsport Bond, Nederlandse Wandelsport Bond en de KWbN-regio Limburg. Bij KWbN nog steeds actief als tochtcoördinator van Team Lange Afstand.

Arie Warnars (Dordrecht)
Bestuurslid en coördinator wandeltochten van Stichting Wandelsport Dordrecht; van 2010-2019 ook voorzitter, ledenadministrateur en tochtcoördinator van Apollo. Voor KWbN en rechtsvoorganger KNBLO-NL ook al jarenlang actief in verschillende functies in de regio West, landelijke teams en de commissie Onderscheidingen.

KWbN-leden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Irene van den Boorn-Wolfs (Eijsden)
Bestuurslid Supportersvereniging KOH Eijsden en medeoprichtster van wandelvereniging De Lèren Tram.

Jan Bredewold (Dalfsen)
Sinds 2009 penningmeester en bestuurslid van wandelvereniging Green Shoes Dalfsen; daarnaast gids bij themawandelingen en betrokken bij de organisatie van wandeltochten van Vrienden van de Imminkhoeve, een vakantiecentrum voor mensen met een beperking.  

Wijnand van Dijk (Huissen)
Was 23 jaar lang actief in verschillende bestuursfuncties voor WIOS’81 uit Nijmegen, Wandelvereniging Gelderland en de KWbN-regio Gelderland. Had daarnaast zitting in verschillende landelijke commissies en werkt als KWbN-vrijwilliger nog steeds als expert op het gebied van de rechtspositie van lidorganisaties.   

Jan van Giersbergen (Sint-Michielsgestel)
Tien jaar actief als bestuurslid van de Wandelvierdaagse in Sint-Michielsgestel.

Marjan Groffen-Plasmans (Sint-Maartensdijk)
Sinds 2010 vrijwilliger bij Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers.

Ab Hamer (Barchem)
Sinds 2002 medeoprichter, bestuurslid en vrijwilliger van de Barchemse 4Daagse; sinds 2020 voorzitter van wandelvereniging DOS Barchem.

Theo Kras (Volendam)
Sinds 2005 lid van Wandelsportvereniging Volendam.

Annette Leeuw (Beverwijk)
Verkeersregelaar bij de Avondvierdaagsen in Beverwijk en Heemskerk.

Jeu van Neer (Beesel)
Bestuurslid van wandelvereniging De Solberg.

Bernard Oude Nijhuis (Vlijmen)
Sinds 2015 secretaris van Stichting ‘De Bossche 100’ en jarenlang secretaris van Stichting Avondvierdaagse Vlijmen.  

Hendrik Jan Pots (Gorredijk)
Jarenlang actief als route-ontwerper en -controleur voor de Friese Lange Afstand Lopers (FLAL), ANWB en Wandelnet. Van 2015-2021 lid van de Tuchtcommissie van KWbN. 

Marian Visch-te Boekhorst (Doornenburg)
Secretaris en organisator van wandeltochten bij Sportvereniging Olympia. Organiseert al dertig jaar de Kasteeltocht en de Avondvierdaagse in Doornenburg; is daarnaast verkeersregelaar voor evenementen van andere verenigingen in Doornenburg.

Hugo Zweegman (Hoofddorp)
Actief lid van Wandelsportvereniging De Zwervers, o.a. als route-uitzetter, bepijler en organisator van verenigingsdeelname aan de IML-tochten in Diekirch (Luxemburg) en Fulda (Duitsland).

(Onderscheidingen voor zover bekend bij KWbN. Heb je nog aanvullingen, laat het ons dan weten via info@kwbn.nl)