Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Koninklijke onderscheidingen 2024

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning zijn afgelopen week 3.375 koninklijke onderscheidingen verleend. Die eer viel ook een aantal mensen te beurt die veel betekenen voor het wandelen in Nederland. Velen zijn als vrijwilliger bij één van onze wandelorganisaties en/of als lid betrokken bij KWbN. Naast hun andere verdiensten voor de Nederlandse samenleving, werden zij ook onderscheiden voor hun activiteiten binnen het wandelen. Van harte gefeliciteerd!

Afbeelding lintjesregen
Afbeelding: Shutterstock

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Johan van de Sande (Nijnsel)
Johan is vrijwilliger bij Wandelsportvereniging OLAT te Sint-Oedenrode. Hij houdt zich onder andere bezig met het pijlen van de wandelroutes, het digitaliseren van alle uitgezette routes, het organiseren van het tweewekelijks “wandelen op dinsdag”, het mede organiseren van de winterserietochten, de driedaagse Wandeldagen en de Avond4daagse.

Tonny van Lieshout (Someren)

Van 1975 tot en met 1988 verrichtte Tonny veel hand- en spandiensten voor de Avond Wandel Vierdaagse in Mierlo. Denk aan het bemannen van verzorgingsposten en het verzorgen en uitzetten van de routes. Momenteel is Tonny team-captain massage op de 50 km-post van de Kennedymars in Someren. Hij zorgt er al ruim 25 jaar voor dat de wandelaars de tocht soepel kunnen vervolgen.

Jac Verheijen (Den Dungen)

In 2002 was Jac medeoprichter en voorzitter van wandelclub Groot Gestel.

Ab Lindenschot (Lochem)

Ab is actief bij wandelsportvereniging DOS uit Barchem.

Henk Pashouwers (Schaijk)

Henk is al ruim 20 jaar bestuurslid van Wandelsportvereniging ‘Ons Genoegen’.

Gilbert Leemhuis (Albergen)

Als voorzitter van de Tukkerstocht moderniseerde Gilbert deze wandeltocht.

Frank de Bont (Boxtel)

Frank is vrijwilliger bij de KBO, waar hij verkeersregelaar is bij bijvoorbeeld de Avond4daagse en lid van de routecommissie bij de wandelvereniging De Keistampers. Hij heeft wandeltochten mee-uitgezet en ‘voor-gelopen’, zoals de Kampina tocht.  Als vrijwilliger bij een welzijnsorganisatie wandelt Frank bovendien regelmatig met iemand met een visuele beperking.

Maria Smeltink-van Esch (Liempde)

Maria is al 15 jaar lid van de Wandelsportvereniging De Keistampers in Boxtel waar zij als vrijwilliger werkzaam was op het startbureau en als verkeersregelaar.

Rina Heuts-van Laar (Margraten)

Rina was in het verleden de oprichtster van de wandelvereniging Termaar.

John Bisschops (Voerendaal)

John is actief bij de wandelvereniging.

Erwin Rijkers (Erp)

Erwin was bestuurslid en secretaris en is nu vrijwilliger bij Jeugd-& Jongerencentrum Erp. Hij is daar medeorganisator van de Avond Wandel 4 daagse en de WinterWandelTocht.

Peter Blom (Zoeterwoude)

Peter was lange tijd actief als vrijwilliger bij de wandelclub LRRC. Ook verzorgde hij vele jaren trainingen voor de wandelaars van de wandelclub.

Corrie van Wijk (Waardenburg)

Corry is al jaren bestuurslid van de Stichting Wandel voor het Leven (voorheen SamenLoop voor Hoop). Zij is daar onder andere betrokken bij sponsorwerving, de organisatie van het evenement en de op- en afbouw tijdens het evenement.

Pieter Verbeek (Mierlo)

Pieter is voorzitter van de Stichting Wandel4Daagse Mierlo.

Gerard Ruesink (Eibergen)

Gerard is al 20 jaar bestuurslid van De Eibergse IJsvereniging, waarvan nu 8,5 jaar voorzitter. Deze vereniging organiseert dit jaar (2024) voor de 39e keer de Avondwandelvierdaagse voor de inwoners van Eibergen en omstreken.

(Onderscheidingen voor zover bekend bij KWbN. Heb je nog aanvullingen, laat het ons dan weten via info@kwbn.nl)