Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

KWbN lanceert gratis voorbereidings-app Vierdaagse

Op de dag van de loting voor de Vierdaagse Nijmegen, lanceert KWbN een unieke app: de Wandel.nl Vierdaagse Experience. Deze gratis app begeleidt deelnemers bij hun voorbereiding op het grootste wandelevenement van de wereld.

KWBN ziet het als zijn verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk Nederlanders op een verantwoorde manier aan het wandelen te krijgen en te houden. Op die manier dragen we bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland. De ontwikkeling van de Wandel.nl Vierdaagse Experience app past hierbij. 

Helpende hand

Gebruikers van de app krijgen een trainingsschema voor hun Vierdaagse-afstand. Daarnaast ontvangen zij wekelijks tips, wandeladviezen en leuke weetjes.

Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN: “Om blessures te voorkomen, is een goede voorbereiding op de Vierdaagse essentieel. Vier dagen 30, 40 of 50 kilometer lopen, doe je niet zomaar. Wil je echt kunnen genieten van de Vierdaagse, dan is het belangrijk om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Maar juist die voorbereiding blijkt vaak lastig. Waar en hoe begin je? Ook lopen wandelaars in hun enthousiasme nog weleens te hard van stapel, waardoor er blessures optreden. Bovendien horen we vaak dat het mensen niet lukt de training in te passen in hun dagelijks leven. In al deze gevallen biedt onze Wandel.nl Vierdaagse Experience app een helpende hand met duidelijke schema’s en praktische tips. We zien een duidelijke vraag uit de markt naar dit product.”

Professionele trainingsschema’s

De trainingsschema’s en de adviezen in de gratis app zijn ontwikkeld door professionele wandeltrainers met jarenlange ervaring in het begeleiden van Vierdaagse-wandelaars. Ook het plezier wordt niet vergeten. Met leuke wetenswaardigheidjes, fotofilters en prikkelende polls begint de voorpret voor de Vierdaagse al met het downloaden van de app. Via een chatfunctie kunnen deelnemers bovendien met vrienden communiceren. Voor een goede voorbereiding is het verstandig de Wandel.nl Experience app zo snel mogelijk te downloaden en te starten met trainen. Later ‘instappen’ is mogelijk, maar KWbN raadt aan zo snel mogelijk met de voorbereiding te beginnen.