Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

KWbN ontvangt 387.000 euro van Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij heeft bekend gemaakt dat zij over 2021 een totaalbedrag van 188 miljoen euro aan afdrachten heeft uitgekeerd. KWbN ontving een prachtige bijdrage van 387.000 euro. Dat geld gebruiken we om nog meer mensen van wandelen te laten genieten.

Bekendmaking afdracht Nederlandse Loterij 2021

Nederlandse Loterij is de grootste kansspelorganisatie van Nederland en de naam achter negen bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Winkel, TOTO Casino en TOTO Sport. Spelers maken kans op een mooie geldprijs, maar Nederlandse Loterij geeft elk jaar ook miljoenen euro’s aan onze samenleving door.

De totale afdracht over 2021 bedraagt 188 miljoen euro. Daarvan is:
•  50,4 miljoen euro voor de Nederlandse sport
•  19,2 miljoen euro voor 18 goede doelen
• 118,4 miljoen euro voor de Nederlandse Staat.

387.000 euro voor KWbN

Van de bijdrage voor de sport kreeg KWbN 387.000 euro. Dat geld gebruiken we om zoveel mogelijk mensen van wandelen te laten genieten. Bijvoorbeeld met inspirerende verhalen via ons platform Wandel.nl, door aangesloten wandelorganisaties te ondersteunen en door wandeltrainers en -coaches op te leiden. Zo dragen we samen met Nederlandse Loterij bij aan een gezond, gelukkig en sportief Nederland.