Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

KWbN ontvangt € 484.435 van Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij heeft op dinsdag 11 mei haar cijfers en afdracht over 2020 bekend gemaakt. KWbN ontving een prachtige bijdrage van 484.435 euro. Daarnaast speelden we een rol in de landelijke publiciteitscampagne rondom de jaarlijkse afdracht.

Cheque ter waarde van 484.435 euro van Nederlandse Loterij
KWBN ontvangt € 484.435 van Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO.

In 2020 bedroeg de totale omzet ruim 1,3 miljard euro. Na aftrek van prijzengeld (circa 928,9 miljoen euro), komen de opbrengsten grotendeels ten goede aan de Nederlandse samenleving:

• 45,2 miljoen euro voor de sport via NOC*NSF
• 17,2 miljoen euro voor 18 goede doelen
• 106,1 miljoen euro voor de Staat der Nederlanden

Cheque voor KWbN

KWbN deelt in de afdracht voor de Nederlandse sport. Op ons bondsbureau ontvingen we dinsdag 11 mei een envelop met een cheque ter waarde van € 484.435,-. Een prachtig bedrag, waarvoor wij alle kansspelspelers natuurlijk enorm dankbaar zijn.

In het landelijke persbericht van Nederlandse Loterij legt onze directeur-bestuurder Paul Sanders uit waarvoor dat geld onder meer wordt gebruikt. “Door onze opleidingen tot wandeltrainer verder te ontwikkelen, zijn steeds meer professionele trainers in staat om mensen op een verantwoorde manier in beweging te krijgen en te houden. Ook kunnen we inspirerende verhalen en video’s delen via Wandel.nl, zodat nóg meer mensen de voordelen van wandelen ervaren. Zo maken we Nederland samen gezonder en vitaler.”

Spelers bedankt!

Namens KWbN werkte wandeltrainer/coach Jolanda Hogenbirk mee aan de publiciteitscampagne rondom de afdracht. Op de website van Nederlandse Loterij vertelt zij wat KWbN met de bijdrage doet en wat dat voor haar en andere wandelaars betekent. 

Dat verhaal lees je hier.

In onderstaand filmpje bedankt Jolanda alle kansspelspelers namens alle sporters en daarmee ook namens alle wandelaars en KWbN. Voor de campagne van Nederlandse Loterij zijn haar beelden gemonteerd met die van vertegenwoordigers van wielrenunie, STOOT en Longfonds.