Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

KWbN wint DNA Award: meest innovatieve vereniging 2020

KWbN is door de leden van De Nederlandse Associatie (DNA) uitgeroepen tot ‘Vereniging van het Jaar 2020’. Dat hebben we te danken aan ons slagvaardige optreden tijdens de coronacrisis, met Avond4daagse – Home Edition en De Alternatieve Vierdaagse als innovatieve en toekomstbestendige resultaten. Aan het eind van een bewogen jaar is de DNA Award 2020 daarvoor een mooie erkenning.

‘Uiteraard zijn we blij en trots dat we de DNA Award 2020 hebben gewonnen’, zegt Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN. ‘Dit jaar was alles anders dan anders, maar samen met partners en lidorganisaties zijn we in staat geweest om daar flexibel en creatief op in te spelen. Met digitale alternatieven voor afgelaste wandelevenementen, maar ook met de campagne #keepwalking via onze online wandelcommunity. Daar zijn we trots op en dan is het mooi om daarvoor ook erkenning te krijgen van bestuurders en professionals van andere verenigingen die vernieuwing hoog in hun vaandel hebben staan.”

Vakmanschap en vernieuwing

DNA verenigt Nederlandse branche-, beroeps- en belangenorganisaties, federaties, fondsen en bonden. Binnen de associatie staat de ontwikkeling van het vak van verenigingsprofessional en verenigingsbestuurder centraal. Daarbij vormt de Vereniging van de Toekomst de inhoudelijke rode draad. Om vernieuwing te stimuleren en successen te vieren, worden jaarlijks twee DNA Awards toegekend. Eén aan een vernieuwende vereniging en één aan een vernieuwend talent (professional).

En de winnaar is…..

KWbN werd op 15 oktober 2020 door de jury van de DNA Award 2020 genomineerd, samen met NL Digital en Binnenklimaat Nederland. Vervolgens kreeg Gijs Janssen, onze manager Marketing & Partnerships, de gelegenheid om de activiteiten van KWbN nader toe te lichten (zie het filmpje hieronder). Op 19 november konden verenigingsprofessionals en –experts hun stem op één van de genomineerde verenigingen uitbrengen. KWbN kwam daarbij met 37% van de stemmen als winnaar uit de bus. De talent-award ging naar Sonja Cats van branchevereniging Adfiz.