Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

KWbN zegt collectieve rechtsbijstandsverzekering op

KWbN heeft met ingang van 1 januari 2019 de collectieve rechtsbijstandsverzekering voor lidorganisaties opgezegd. Een extreme premiestijging en het beperkte gebruik van de verzekering zijn hiervan de oorzaak.

Header | Kwbn Zegt Collectieve Rechtsbijstandsverzekering Op

De collectieve rechtsbijstandverzekering werd in 2016 afgesloten op verzoek van een deel van onze lidorganisaties. Sindsdien is er - op één geval in 2018 na - geen gebruik van gemaakt. 

Wel kregen we met een enorme premiestijging te maken (van 15.000 naar 60.000 euro per jaar). Dit omdat verzekeraars tegenwoordig wettelijk verplicht zijn om hun verzekeringsnemers in het geval van procederen vrije advocaatkeuze te bieden.

Deze twee zaken bij elkaar opgeteld, vonden we het niet verantwoord om de collectieve rechtsbijstandverzekering in 2019 te verlengen.

Wat betekent dit voor mijn organisatie?

Met de collectieve rechtsbijstandverzekering van KWbN was jouw organisatie verzekerd van externe rechtshulp bij juridische geschillen en het incasseren van uitstaande rekeningen. Met ingang van 2019 is dit niet langer het geval.

Wil jouw organisatie zich toch indekken tegen het risico van hoge juridische kosten? Dan kun je zelf een individuele rechtsbijstandverzekering afsluiten. Het is verstandig om daarbij de dekking, de voorwaarden en de premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Let op: de collectieve aansprakelijkheidsverzekering en de collectieve ongevallenverzekering van KWbN blijven gewoon gehandhaafd. Voor meer informatie over deze verzekeringen kun je terecht op de website over de sportverzekeringen van AON. Bij AON kun je ook terecht voor een individuele rechtsbijstandsverzekering. 

AON Sportverzekeringen