Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Lange Afstand neemt afscheid van Henk Klijn

Henk Klijn heeft op 18 januari afscheid genomen als voorzitter van het Team Lange Afstand van KWbN. Zelf een fervent lange afstandswandelaar zette hij zich ruim 21 jaar lang in om deze tak van de wandelsport verder te ontwikkelen en onder de aandacht te houden. Als teken van respect en waardering voor al zijn inspanningen ontving Henk de zilveren KWbN-bondsspeld.

Wie Lange Afstand zegt, zegt Henk Klijn. Als afgevaardigde van sportvereniging De LAT trad hij in 1989 aan als lid van de Sectie Lange Afstand Wandelen van KNBLO, later KNBLO-NL. Bij zijn aantreden nam Henk meteen het voorzitterschap voor zijn rekening. Dat bleef zo toen de sectie in 2015 werd omgevormd tot de Commissie Lange Afstand van KWbN en in 2018 tot één van de landelijke teams voor verenigingsondersteuning.

lange-afstand-neemt-afscheid-van-henk-klijn

Lange afstandskalender

Aan dit tijdperk is nu een einde gekomen. In Geldermalsen leidde Henk voor het laatst een coördinatiebijeenkomst met lange afstandsorganisatoren. Traditiegetrouw komen die in de 3e week van januari bijeen om te overleggen over de lange afstandskalender voor het volgende jaar, in dit geval dus 2021. Een goede landelijke spreiding en een ruime variëteit aan afstanden zijn daarbij net als twintig jaar geleden nog steeds de belangrijkste uitgangspunten.

Rino Hamelink nieuwe voorzitter

Rino Hamelink werd in Geldermalsen voorgesteld als de nieuwe voorzitter van Team Lange Afstand. Voor het merendeel van de aanwezigen was hij geen onbekende. Ook Rino is een fervent lange afstandswandelaar, met veelvuldige deelname aan IML-tochten binnen en buiten Europa. Daarnaast is hij bestuurslid van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse en was hij jarenlang actief in het bestuur van de KWbN-regio Brabant-Zeeland.

Rino Hamelink De Nieuwe Voorzitter Van Team Lange Afstand

Wat zijn lange afstandstochten?

Elke wandeltocht van meer dan 60 kilometer is een lange afstandstocht. Kennedymarsen en Long Distance Wandeltochten vormen twee aparte categorieën. Een Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer, die deelnemers binnen 20 uur moeten afleggen. Een Long Distance Wandeltocht is 105 kilometer of meer. Deelnemers moeten de betreffende afstand in één stuk door afleggen, met alleen korte onderbrekingen voor rust of verzorging.

Wat doet Team Lange Afstand?

Team Lange Afstand is verantwoordelijk voor:   

  • promotie en instandhouding van het lange afstands- en prestatiewandelen in Nederland;
  • samenstelling van de jaarlijkse lange afstandskalender, inclusief de organisatie van een jaarlijkse coördinatiebijeenkomst met lange afstandsorganisatoren;
  • ondersteuning van lange afstandsorganisatoren: contact, informatie, advies en het creëren van draagvlak voor hun activiteiten; 
  • controle op naleving van geldende regels voor lange afstands- en prestatietochten onder de  vlag van KWbN.