Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Meer ruimte voor wandeltraining en wandelgroepen

Met ingang van 19 mei zijn de overheidsmaatregelen voor buiten sporten verruimd. Dit pakt ook positief uit voor wandeltraining en wandelgroepen. Onderstaande regels gelden namelijk zowel voor buitensportaccommodaties, als in de openbare ruimte.

wandeltraining-en-wandelgroepen-mogen-weer-beginnen
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten sporten/wandelen in een groep van maximaal 30 personen; voorwaarde is dat zij onderling 1,5 meter afstand houden.
   
 • Jeugd en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen weer buiten sporten/wandelen zonder 1,5 meter afstand te houden; er geldt geen maximale groepsgrootte.
   
 • Centrale instructie is toegestaan; instructeurs tellen niet mee voor het maximum van 30 personen. De 1,5 meter afstand heeft een ruime groepsspreiding tot gevolg; KWBN adviseert dan ook maximaal 16 deelnemers per trainer/coach/begeleider. 
   
 • Bovenstaande regels zijn alleen van toepassing tijdens het sporten; daarbuiten geldt nog steeds de algemene groepsgrootte van maximaal 2 personen. Het is de bedoeling dat deelnemers pas kort voor aanvang van de training/wandeling arriveren en na afloop zo snel mogelijk weer vertrekken.
   
 • Voor aanvang van de training/wandeling vindt een (mondelinge) gezondheidscheck plaats; wie een vraag met JA beantwoordt, kan uit veiligheidsoverwegingen niet meedoen.  
Gezondheidscheck

Meer informatie

Zoals gebruikelijk zijn de nieuwe overheidsregels inmiddels verwerkt in het Protocol Verantwoord sporten en de bijbehorende 'Veel gestelde vragen' van NOC*NSF.

Protocol Verantwoord sporten