Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Meld je bestuurders op tijd aan bij de Kamer van Koophandel! 

In het kader van onze collectieve verzekeringen is het van groot belang dat de aangesloten lidorganisaties wijzigingen binnen hun bestuur zo spoedig mogelijk doorgeven aan de Kamer van Koophandel (KvK). Het niet direct doorgeven van deze wijzigingen kan namelijk verzekeringstechnische gevolgen hebben bij het indienen van een claim. 

Samen wandelen door de natuur

Wij hebben geconstateerd dat sommige organisaties hun bestuurswijzigingen soms pas na enkele weken of zelfs maanden doorgeven aan de KvK. Dit is onwenselijk vanwege de risico's rond hoofdelijke aansprakelijkheid. Bij het indienen van een claim controleert de verzekeraar namelijk welke bestuurders op het moment van het voorval geregistreerd staan in het register van de KvK. Bestuurswijzigingen die niet tijdig bij de KvK zijn geregistreerd, kunnen complicaties veroorzaken bij de afhandeling van de verzekeringsclaim. Het is daarom essentieel dat alle wijzigingen binnen het bestuur onmiddellijk worden doorgegeven aan de KvK om te voorkomen dat dit soort problemen zich voordoen. 

 

Daarnaast willen we bestuurders erop wijzen dat bestuurswijzigingen ook aan KWbN doorgegeven dienen te worden, zodat ook onze administratie actueel blijft. Dat kan gewoon digitaal via dit formulier als het wijzigingen binnen het dagelijks bestuur, zoals voorzitter, secretaris en penningmeesterwissel betreft. En via dit formulier in geval van wijzigingen van coördinator wandeltochten, coördinator Avond4daagse, ledenadministrateur. 

 

In geval van een wijziging in de samenstelling van het dagelijks bestuur word je ook verzocht een actueel uittreksel van de Kamer van Koophandel mee te sturen. Op deze manier blijft de ledenadministratie van KWbN actueel. Bedankt!