Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Nieuwe database wandelevenementen

Voor alle wandelevenementen onder de vlag van KWbN nemen we eind deze maand een nieuwe database in gebruik. Daarmee kunnen we wandelaars en lidorganisaties nieuwe diensten aanbieden en onze wandelevenementen nóg beter promoten. Dit alles gaat echter niet zonder slag of stoot, vandaar dat we onze lidorganisaties alvast van een paar zaken op de hoogte willen brengen.

Groep aan het wandelen in het bos

Evenementen 2020

Voor 2020 hebben we geen risico’s genomen met de gegevens van onze wandelevenementen. Vanuit de huidige database hebben we eerst de papieren jaargids 2020 geproduceerd. Dat is gelukt, dus nu kunnen we de gegevens voor 2020 veilig overzetten naar de nieuwe wandeldatabase.

Naar verwachting worden de gegevens vanaf eind november op www.wandel.nl getoond. In de loop van december verschijnen ze ook in de nieuwe Wandel.nl-app.

Ook de papieren jaargids verschijnt eind november. KWbN-leden met een Alles-in-1-pakket ontvangen hem thuis in de brievenbus, samen met editie 5-2019 van magazine Wandel.nl. Tegen die tijd ligt de jaargids ook op de toonbank bij 800 winkels van AKO, Bruna en Primera. Wandelen is hot, dus een mooi cadeau voor de feestdagen en daarmee ook extra promotie voor onze wandelevenementen!

Werken met de nieuwe database

Werken met een nieuw systeem is altijd even wennen. Daarom gaan we tochtcoördinatoren zo goed mogelijk helpen om de gegevens van evenementen in de toekomst goed in te voeren of te wijzigen.  Zodra de nieuwe database online staat, ontvangen zij van ons een uitgebreide handleiding. Daarnaast krijgen zij informatie over extra ondersteuning via de KWbN-helpdesk.

Online inschrijven & betalen

Eén van de nieuwe diensten die met de nieuwe database mogelijk wordt, is het online inschrijven & betalen voor wandelevenementen. Zodra de nieuwe wandeldatabase online is, kan jouw organisatie hier gebruik van gaan maken. Wat nog niet kan, is de daarvoor beschikbare databasemodule zélf instellen. Wil je gebruik maken van online inschrijven en betalen, dan verzoeken we je daarom om dit te melden via evenementen@kwbn.nl. Een KWbN-medewerker neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om je verder te informeren en de module voor je in te schakelen.

Maak werk van je presentatie

Willen we onze wandelevenementen goed promoten, dan is het belangrijk dat we ze professioneel en zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Niet alleen met de hoogst noodzakelijke gegevens, maar ook met extra wetenswaardigheden, mooie foto’s en/of een sfeerfilmpje. Hoe dat kan, staat beschreven in de handleiding voor de nieuwe wandeldatabase. We adviseren je dringend om van de verschillende mogelijkheden gebruik te maken. Met een aantrekkelijke presentatie trekt zowel de Wandelagenda, als jouw evenement meer bezoekers. Maak er dus even goed werk van!