Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Nieuwe koers magazine Wandel.nl

Wandelen is ongekend populair en KWbN wil al die enthousiaste wandelaars inspireren, motiveren en informeren over alle facetten van wandelen. Daarom is Magazine Wandel.nl, hét wandelmagazine van Nederland, er vanaf nu niet alleen voor KWbN-leden, maar voor iedereen. Met meer relevante onderwerpen, veel verrassende verhalen en een nieuwe, frisse look. Vanaf 5 maart vind je Magazine Wandel.nl in de tijdschriftschappen.

In het eerste nummer ‘nieuwe stijl’ onder meer een groot interview met Bruno Bruins, voormalig minister voor Medische Zorg en Sport en fervent wandelaar. Na zijn inzinking vorig jaar in de Tweede Kamer aan het begin van de coronacrisis, lacht het leven Bruins nu weer toe en geniet hij meer van wandelen dan ooit tevoren.

Al tijdens zijn ministerschap ging hij vaak te voet naar zijn werk en daardoor kon je hem gerust de wandelminister van het kabinet noemen. Nu is het een bewuste vrijetijdsbesteding. “Nu wandel ik op vrijdagmiddag zo maar door het bos, dat was anders nooit mogelijk geweest. Daar heb ik echt van leren genieten.”

Verder worden lezers in het eerste nummer meegenomen op een netwerkwandeling over de Utrechtse veenweiden, wordt duidelijk hoe wandelen in Nederland precies ontstaan is en zich heeft ontwikkeld, vertellen wandelaars hoe zij zich letterlijk fit wandelden en legt de manager van het Topsportrestaurant op Sportcentrum Papendal uit wat nu precies goede voeding tijdens het wandelen is. En natuurlijk is er ruimbaan voor de mooiste foto’s langs de Nederlandse wandelroutes.

nieuwe-koers-magazine-wandel-nl

Vernieuwingen

Met de lichte koerswijziging van Magazine Wandel.nl, bij de start van alweer de tiende jaargang, heeft KWbN de productie van het blad bewust meer naar zich toe getrokken. “Wij zitten immers het dichtst bij het vuur en kennen onze doelgroep als geen ander”, aldus Suzanne de Lijser, de nieuwe hoofdredacteur van Magazine Wandel.nl.

“De vernieuwingen zijn ook mede gebaseerd op de uitkomsten van ons lezersonderzoek uit 2020. Succesvolle rubrieken zijn gebleven, maar verbeterd. We besteden meer aandacht aan thema’s die door de lezers werden genoemd, zoals gezondheid en wandelevenementen, zodra deze weer mogen plaatsvinden. En natuurlijk is de nieuwe, frisse vormgeving een belangrijke stap. We willen immers ook in één oogopslag herkenbaar zijn in de boekhandel. Overigens hebben we de wijzigingen doorgevoerd zonder afbreuk te doen aan de bestaande identiteit van het blad. Voor de trouwe lezers is Magazine Wandel.nl zeker nog herkenbaar!”

Nieuwe uitgever

Onderdeel van de nieuwe koers is ook de overstap naar een nieuwe uitgever: Arko Sports Media, al meer dan twintig jaar kwaliteitsuitgever en kennispartner in de domeinen sport, bewegen en gezondheid. Naast veel vakliteratuur en het verzorgen van de informatievoorziening voor tal van sportbonden en -organisaties, is Arko Sports Media ook uitgever van SANTOS Magazine, kwaliteitsblad voor de voetballiefhebber. Daarnaast geeft het in samenwerking met KWbN al sinds jaar en dag de gids met alle wandelevenementen en andere bruikbare informatie voor de Nederlandse wandelaar uit. “Wij kennen KWbN en de doelgroep dus goed”, aldus Michel van Troost, Managing Partner bij Arko Sports Media. “Dat maakte het relatief makkelijk om mee te denken over een magazine dat aantrekkelijk en stijlvol oogt en de lezer tegelijkertijd de inhoud biedt die het verwacht, maar dat toch ook verrast. Ik denk dat wij daar goed in zijn geslaagd.”

Meer over Magazine Wandel.nl

Magazine Wandel.nl biedt informatie en inspiratie over alles wat met wandelen te maken heeft: van reportages van de mooiste wandelroutes tot praktische tips over gezondheid en het juiste materiaal. Ook bevat ieder magazine vaste rubrieken, zoals een interview met een bekende Nederlander. Magazine Wandel.nl heeft gemiddeld 100 pagina’s en verschijnt vier keer per jaar. Een los nummer kost € 6,99.

Wil jij ook vier keer per jaar inspirerend wandelnieuws op de mat? Meld je dan nu aan voor het lidmaatschap Alles-in-1 pakket of Magazine Wandel.nl en je ontvangt een mooie korting op de losse verkoopprijs.