Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Nieuwe landelijke coronamaatregelen

Het coronavirus is bezig met een opmars. Daarom treden op dinsdagavond 29 september (18.00 uur) nieuwe maatregelen in werking. Die maatregelen gelden voor heel Nederland en ze zijn in elk geval tot en met dinsdag 20 oktober van kracht. De exacte gevolgen voor de wandelsport zijn nog niet helemaal duidelijk, maar de verwachting is dat onze huidige wandelactiviteiten ‘gewoon’ doorgang kunnen vinden.

Coronavirus

Alle nieuwe maatregelen staan vermeld op de website van de Rijksoverheid. Ze worden de komende dagen verder uitgewerkt in noodverordeningen en sectorprotocollen, waaronder die voor sport, horeca en evenementen. Zodra de inhoud daarvan bekend is, passen we onze wandelprotocollen daarop aan. Naar verwachting kunnen we de aangepaste protocollen op  zaterdag 3 oktober publiceren.    

Huidige verwachting

Voor wandeltraining en wandelgroepen verwacht KWBN na 29 september weinig gevolgen van de nieuwe maatregelen. De overheid wil de samenleving niet op slot doen en daarom mogen we met z’n allen gewoon blijven sporten, inclusief wandelen. Vandaar dat voor sporten/sporters een uitzondering wordt gemaakt op de nieuwe maximale aantallen voor gezelschappen (4 personen), voor binnen (30 personen) en buiten (40 personen). Aangezien een wandelgroep zelden meer dan 40 deelnemers telt, zit je voor buitenactiviteiten ook zonder die uitzondering aan de veilige kant.

Wandeltochten en –evenementen vallen grotendeels onder de noemer ‘samenkomsten met een doorstroom van bezoekers in de buitenlucht’. Ook daarvoor geldt een uitzondering op het maximale aantal van 40 personen. Organisatoren moeten wel rekening houden met de maximale aantallen en overige voorwaarden voor binnen en buiten als het om hun start-, rust- en finishlocaties gaat. Let daarbij op dat sportkantines vanaf 29 september gesloten zijn!

Dringende vragen

Heb je op dit moment hele dringende vragen over de nieuwe maatregelen, bijvoorbeeld omdat je dit weekend al een wandeltocht organiseert? Dan kun je die vragen het beste direct voorleggen aan je gemeente of (indien van toepassing) aan de eigenaar/beheerder van je start-/finishlocatie.

Liever eerst even sparren met één van onze 'coronaspecialisten'? Dan kun je terecht bij:
Roel de Krijger: r.dekrijger@kwbn.nl, 024-3655587, of;
Nelleke Naaktgeboren: n.naaktgeboren@kwbn.nl, 06-21111570.