Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Ook Avond4daagse – Home Edition in 2021

Ook dit jaar gaat hét wandelfeest voor kinderen door. Met de Avond4daagse – Home Edition komen kinderen coronaproof in beweging en kunnen ze de officiële medaille verdienen. Met een speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. Op een leuke en uitdagende manier komen de kinderen zo toch in beweging.

Kinderen Avond4daagse Home Edition

Avond4daagse – Home Edition is een initiatief van KWbN en eRoutes, in samenwerking met een groot aantal lokale Avond4daagse organisaties. 

Vorig jaar vond de Home Edition voor het eerst plaats. Bijna 60.000 kinderen namen toen deel. Het leverde de deelnemende organisaties veel enthousiaste reacties op én een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Toen duidelijk werd dat het ook dit voorjaar niet mogelijk zou zijn om al evenementen te organiseren, besloot KWbN ook in 2021 de Avond4daagse – Home Edition te organiseren.

Virtuele rustpunten

Met behulp van de app kunnen deelnemers vanaf een zelf te bepalen locatie routes laten maken. Ze kiezen zelf de afstand: 2,5 – 5 – 10 kilometer. Daarbij is het startpunt gelijk aan het eindpunt. De app trackt de routes zodat de deelnemers ook inzicht hebben in hun prestaties. Nieuw in de app dit jaar zijn de aanmoedigingen die je hoort tijdens de wandelingen en de virtuele rustpunten met leuke opdrachten en motiverende berichtjes. Met deze nieuwe  toevoegingen is de Avond4daagse – Home Edition dit jaar nog leuker!

Ook overdag

Avond4daagse – Home Edition vindt plaats tussen 29 maart en 30 juni 2021. De exacte startdatum bepaalt elke deelnemer zelf. Hij of zij hoeft de vier dagen niet aaneengesloten te lopen, maar wel binnen twee weken. Op welk moment deelnemers lopen, mogen zij ook zelf bepalen. Dat mag doordeweeks of in het weekend,  's avonds maar ook overdag. En voor iedereen die enthousiast is:  je mag de Avond4daagse ook meerdere keren lopen!

Meer informatie voor deelnemers

Deelnemers vinden meer informatie op de website avond4daagse.nl. Hier kunnen zij zich vanaf 29 maart 2021 ook inschrijven. Inschrijving is ook mogelijk via een deelnemende lokale Avond4daagse-organisatie. Deze staan in de agenda op avond4daagse.nl. Inschrijving vindt dus niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in.

Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost € 6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om automatisch 4 routes aan te laten maken en de prestatie te laten meten. Ook ontvang je de officiële Avond4daagse- medaille.

Avond4daagse.nl