Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Ook in 2022 Alternatieve Vierdaagse

De Alternatieve Vierdaagse is terug! KWbN bood dit digitale alternatief de afgelopen twee jaar aan omdat de 4Daagse in Nijmegen vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan. Vanwege het succes van de afgelopen jaren, omdat het past binnen de doelstelling van KWbN om zoveel mogelijk mensen wandelend in beweging te brengen én op verzoek van vele wandelaars besloot KWbN ook in 2022 De Alternatieve Vierdaagse aan te bieden. De inschrijving is al gestart via dealternatievevierdaagse.nl.

Header | De alternatieve vierdaagse 2021

Digitaal

De afgelopen twee jaar was De Alternatieve Vierdaagse het succesvolle, coronaproof alternatief voor de 4Daagse. Het digitale event telde jaarlijks ruim 20.000 deelnemers. De opzet van het evenement blijft in 2022 ongewijzigd. Wandelaars lopen tijdens de Vierdaagseweek op hun eigen locatie hun eigen route, bijgehouden door een app. Na afloop verdienen zij een medaille.

Kortere afstanden geliefd

Naast de geijkte 4Daagse afstanden (30, 40 en 50 kilometer) is het tijdens De Alternatieve Vierdaagse ook mogelijk te kiezen voor kortere afstanden als 5, 10 of 20 kilometer. Met name de 10 en 20 kilometer blijken onder de deelnemers zeer geliefd. Dat KWbN met het digitale evenement in een behoefte voorziet, blijkt wel uit de vele vragen die de wandelbond de laatste maanden ontving van wandelaars die wilden weten of De Alternatieve Vierdaagse ook dit jaar werd aangeboden.

Op maat

Met De Alternatieve Vierdaagse 2022 biedt KWbN deelnemers van de afgelopen twee jaar de mogelijkheid ook hun derde medaille van dit unieke evenement te verdienen. Daarnaast biedt het nieuwe deelnemers en liefhebbers van kortere afstanden de mogelijkheid een Vierdaagse op maat te lopen. Ook wandelaars die niet de tijd, mogelijkheid of wens hebben om naar Nijmegen af te reizen, beschikken met De Alternatieve Vierdaagse over een optie. De Alternatieve Vierdaagse kan in binnen- en buitenland gelopen worden.

Inschrijven

De Alternatieve Vierdaagse vindt plaats van 19 tot en met 22 juli 2022. In deze week lopen deelnemers vier dagen hun eigen route tussen 5 en 50 kilometer per dag. Zij maken hierbij gebruik van het digitale evenement De Alternatieve Vierdaagse in de Wandel.nl-app (zichtbaar na inschrijving en betaling). De app houdt bij of zij de afstand hebben afgelegd. Na afloop ontvangen de deelnemers De Alternatieve Vierdaagse medaille.

Deelname kost € 11,95 (KWbN-leden ontvangen 1 euro korting). Bij de inschrijfprijs is de medaille inbegrepen. Deelnemers uit het buitenland betalen hiernaast € 8,95 verzendkosten voor de medaille. Inschrijven is mogelijk via: www.dealternatievevierdaagse.nl.

De Alternatieve Vierdaagse is een initiatief van House of Sports en KWbN.