Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Oordeel jij mee over aanvragen voor bondsonderscheidingen?

Draag jij wandelen een warm hart toe, ben je zorgvuldig en kun je objectief oordelen? Dan heten we je graag welkom in onze Commissie Onderscheidingen. De commissie beoordeelt aanvragen voor bondsonderscheidingen. Die kennen we toe aan KWbN-leden die zich extra verdienstelijk hebben gemaakt voor onze organisatie of het Nederlandse wandelen. Mooi toch om daar een paar keer per jaar advies over te geven?

Header | Marielle
Ger Loeffen

KWbN is de grootste wandelorganisatie van Nederland. Wij geloven dat wandelen tot een gezonder en gelukkiger leven leidt. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen via wandelen in beweging brengen. Dat doen we samen met duizenden vrijwilligers die actief zijn voor KWbN of de bij ons aangesloten wandelorganisaties. Wie zich extra verdienstelijk maakt, komt in aanmerking voor een bondsonderscheiding. Om daarover te adviseren, zoeken we:

2 leden voor onze Commissie Onderscheidingen

Wat de commissie doet

  • Aanvragen voor een bondsonderscheiding komen binnen bij het bondsbureau. Als de aanvraag compleet is, sturen we die door naar de leden van de Commissie Onderscheidingen.
  • Als commissielid gebruik je de informatie uit de aanvraag om vast te stellen hóe belangrijk het werk van de kandidaat voor de onderscheiding was. Criteria hiervoor liggen vast in de Regeling Bondsonderscheidingen KWbN.
  • Je stemt je oordeel af met de andere commissieleden en samen kom je tot een goed onderbouwd advies over de bondsonderscheiding die de kandidaat verdient: Erelid, Lid van Verdienste, Zilveren Bondsspeld of Bronzen Bondsspeld.
  • Het schriftelijke advies is bestemd voor de directeur-bestuurder van KWbN die over de definitieve toekenning besluit.
  • De commissie Onderscheidingen komt één keer per jaar bij elkaar. Gedurende een jaar zijn er gemiddeld vijf aanvragen, waarover je onderling via e-mail en telefoon overlegt.

Wat vragen we?

  • Affiniteit met en kennis van de wandelsport.
  • Lid (worden) van KWbN.
  • Onafhankelijke geest en een objectief oordeel.
  • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Van onbesproken gedrag.

Benoeming en zittingstermijn

De benoeming van commissieleden vindt plaats door een besluit van de KWbN Ledenraad. De standaard zittingstermijn is drie jaar, met de mogelijkheid tot twee keer een herbenoeming. Op deze vrijwilligersfunctie is de declaratieregeling van KWbN van toepassing.

Geïnteresseerd?

Stuur dan vóór 18 november 2023 een mail met je motivatie en een cv met relevante informatie naar Wim van Baalen: w.vanbaalen@kwbn.nl

Heb je vooraf nog vragen over de functie, dan kun je hem bellen op telefoonnummer 043-4501272.