Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Praat mee over een nieuw lokaal sportakkoord

Op 1 april 2023 is Sportakkoord II van start gegaan. Gemeenten hebben tot 30 juni om hun lokale sportakkoord te vernieuwen. Voor wandelorganisaties is dit dus hét moment om mee te praten over het sportbeleid binnen hun gemeente.

Header | Praat mee over een nieuw lokaal sportakkoord

Wat houdt een lokaal sportakkoord in?

Via het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente af hoe zij met elkaar eigen sport- en beweegambities kunnen realiseren. Daarbij staan één of meer van de onderstaande zes thema’s centraal:

  • Inclusie en diversiteit
  • Sociaal veilige sport
  • Vitale sportaanbieders
  • Vaardig in bewegen
  • Ruimte voor sport en bewegen
  • Maatschappelijke waarde van topsport

Meer over deze thema’s lees je op sportakkoord.nl.

Waarom meepraten? 

Elke gemeente ontvangt jaarlijks een bedrag van de rijksoverheid om te besteden aan de uitvoering van het lokaal sportakkoord. Als wandelaanbieder kun je invloed hebben op de invulling van het lokale sportakkoord. Wanneer jouw plannen bijdragen aan de gestelde doelen, kun je mogelijk gebruik maken van de beschikbare middelen.

Wil je meepraten over het nieuwe lokale sportakkoord van jouw gemeente? Zoek dan contact met de kern- of regiegroep Lokaal Sportakkoord, de lokale sportadviseur of een beleidsmedewerker sport van de gemeente. De meeste gemeenten hebben informatie over hun lokaal sportakkoord op hun website staan, dus daar vind je dan ook de juiste contactgegevens. 

Meer informatie

Op sportakkoord.nl vind je meer informatie over Sportakkoord II, de lokale sportakkoorden en wat deze voor jouw club kunnen betekenen.