Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Promoot wandelen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek

Wil je het aanbod van jouw wandelorganisatie lokaal in de schijnwerpers zetten? Doe dan van 15 tot en met 24 september mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. In ‘host city’ Dordrecht geeft Stichting Wandelsport Dordrecht het goede voorbeeld.

Nationale Sportweek Dordrecht

Tijdens de Nationale Sportweek maken (nieuwe) sporters laagdrempelig kennis met het sport- en beweegaanbod in hun buurt. Dat wordt in heel ons land mogelijk gemaakt door gemeenten, sportbedrijven en lokale sportorganisaties. Doel is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen, elk op hun eigen manier.

Door mee te doen, zet je het wandelaanbod van jouw organisatie lokaal in de schijnwerpers. Dat is een mooie kans om nieuwe leden of deelnemers te werven. Voordeel is dat je meelift op de landelijke en mogelijk ook een gemeentelijke campagne van de Nationale Sportweek. Dus: organiseer een wandeltraining, themawandeling, challenge of wandeltocht en laat mensen beleven hoe leuk, gezond en gezellig wandelen is.

Ambassadeur in Dordrecht

Alle gemeenten, sportbedrijven en sportorganisaties kunnen aan de Nationale Sportweek meedoen. Op een paar plaatsen in ons land wordt extra groot uitgepakt. Dat gebeurt in de ‘host cities’ (gaststeden) van de Nationale Sportweek. Dit jaar zijn dat Venray, Dordrecht en gemeente Aa en Hunze & Borger-Odoorn.

In Dordrecht is Stichting Wandelsport Dordrecht nauw bij de Nationale Sportweek betrokken. Bestuurslid Arie Warners treedt samen met andere actieve en prominente sportmensen op als lokale ambassadeur. Hij is nu al te zien op posters van de lokale campagne #dordtsportmetplezier (zie de afbeeldingen bovenaan deze pagina) en straks in september ook op billboards en alle stadsbussen in Dordrecht.

Wandelen steeds beter gepromoot

Om goed aan te sluiten bij de Nationale Sportweek heeft Wandelsport Dordrecht haar jaarlijkse Fred van de Poltocht van 9 naar 23 september verplaatst. De routes (5, 10, 15 en 25km) zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel.

Daarnaast heeft de stichting in Dordrecht de Peuter4daagse flink gepromoot en gaat zij die tijdens de Nationale Sportweek ook faciliteren. Op dit moment zijn er voor de Peuter4daagse al ruim 200 aanmeldingen. “Wandelen staat in Dordrecht goed op de sportkaart”, geeft Arie Warnars aan. “De contacten met de gemeente en Sportzaken zijn super. Zo krijgen we de wandelsport steeds beter gepromoot.”

Meedoen in eigen dorp of stad?

Wil je met jouw organisatie ook meedoen aan de Nationale Sportweek? Dan kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief van NOC*NSF. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen en krijg je binnenkort toegang tot een online toolkit. Daarin vind je inspirerende voorbeelden én campagnematerialen die je zelf voor jouw organisatie kunt aanpassen. Vergeet niet om de wandelactiviteit(en) die je organiseert aan te melden bij jouw gemeente en sportbedrijf. Vaak kunnen die extra ondersteuning bieden.

Website Nationale Sportweek