Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

RCN Vakantieparken en KWbN gaan natuurwandelaars inspireren

RCN Vakantieparken en KWbN hebben per 1 mei een driejarig partnership afgesloten. De 18 parken en campings van RCN Vakantieparken bevinden zich op unieke locaties in de natuur. Een ideale omgeving dus om wandelen als vakantieactiviteit nog meer te promoten. Uit onderzoek van KWbN blijkt dat rust voor wandelaars het voornaamste motief is. Beide organisaties bundelen daarom de krachten om mensen een unieke wandel- én vakantie-ervaring te bieden.

RCN Vakantiepark

KWbN gelooft dat wandelen bijdraagt aan een leuker en gezonder leven. Wandelen is de meest laagdrempelige en veelzijdige vorm van bewegen en zodoende geschikt voor iedereen. Maar niet iedere wandelaar is hetzelfde. Uit onderzoek dat KWbN deed onder de bezoekers van haar website wandel.nl bleek dat maar liefst 40% wandelt om tot rust te komen. Daarnaast gaf 30% van de wandelaars aan nieuwe gebieden te willen ontdekken.

Rust en natuur

De natuurlijke omgeving van RCN Vakantieparken is hier bij uitstek geschikt voor, vindt ook algemeen directeur Riné van Dingstee van RCN Vakantieparken: “Wandelen is de populairste activiteit van onze gasten. Onze parken lenen zich er bij uitstek voor. Stuk voor stuk liggen ze in of langs de mooiste natuurgebieden. Wij zijn dan ook erg blij met dit partnership. KWbN is dé autoriteit op het gebied van wandelen en behartigt de belangen van miljoenen wandelaars in Nederland. Samen met KWbN kunnen we wandelen nog beter op de kaart zetten.”

Win-win situatie

RCN Vakantieparken en KWbN gaan bezoekers inspiratie bieden met de wandelmogelijkheden en natuur rondom de parken en campings van RCN Vakantieparken. De samenwerking biedt kansen om wandelaars andere delen van het land te laten ontdekken en eens in een andere omgeving te wandelen. Met het partnership willen RCN Vakantieparken en KWBN meer mensen motiveren om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan.

Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN, beaamt dit. “KWbN wil er voor alle wandelaars in Nederland zijn, dus ook voor de gasten van RCN Vakantieparken bij wie wandelen zo populair is. RCN Vakantieparken kan profiteren van onze kennis op het gebied van wandelen. En anderzijds, als gasten eenmaal de smaak te pakken hebben na het wandelen in die prachtige omgeving van RCN Vakantieparken, brengen wij onze programma’s en events graag onder hun aandacht. Een win-win situatie dus!”

Extra voordeel voor wandelaars

Wandelaars en gasten van RCN Vakantieparken kunnen diverse voordelen verwachten van de samenwerking. Zo wordt er op de parken in Nederland een wandelarrangement ontwikkeld, dat voor KWbN-leden extra voordelig te boeken zal zijn. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid van een georganiseerde wandelreis naar Frankrijk en Duitsland onderzocht. Wandelen als activiteit voor de gasten zal prominenter zichtbaar worden op alle RCN-parken in binnen- en buitenland.

Meer over RCN Vakantieparken

RCN Vakantieparken biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties. Met 18 vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland zorgt RCN jaarlijks dat ruim 200.000 gasten daar een fijne vakantie beleven. Elk RCN-park is uniek, heeft een eigen karakter, prachtige ligging in de natuur en een ruime keuze aan kampeermogelijkheden en verhuuraccommodaties.

RCN Vakantieparken levert heerlijke vakanties, maar doet ook iets bijzonders met de winst die ze realiseert. Die gaat namelijk in zijn geheel naar maatschappelijke projecten en mensen voor wie vakantie minder vanzelfsprekend is vanwege eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid. RCN heeft een missie om de vakantiebeleving die zij te bieden heeft met zoveel mogelijk mensen te delen, ook voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt, krijgt het waarde!

Website RCN Vakantieparken