Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

ReumaNederland en KWbN brengen mensen met reuma in beweging

Bewegen is voor de meer dan 2 miljoen Nederlanders met reuma niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk. ReumaNederland en KWbN geloven in de kracht van wandelen voor mensen met reuma. Om zoveel mogelijk van hen de voordelen van wandelen te laten ervaren, slaan beide organisaties de handen ineen met een vijfjarig samenwerkingsconvenant.

Jan-Willem Förch is algemeen directeur van ReumaNederland: “Juist als je een vorm van reuma hebt, is het belangrijk om regelmatig te bewegen", geeft hij aan. "Het maakt spieren sterk en gewrichten soepel. Wandelen is voor mensen met reuma bij uitstek een activiteit die we willen aanmoedigen. Het kan in je eigen tempo en vorm. Door de samenwerking met KWbN hopen we mensen met reuma in beweging te brengen en een gezonde leefstijl te stimuleren. Om dit doel te bereiken gaan we wandelen in al zijn verschijningsvormen gezamenlijk bij mensen met reuma onder de aandacht brengen.”

Wandelende benen

Wandelprogramma op maat

“Bewegen is onmisbaar voor een gezonde leefstijl", vult Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN, aan. "Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om wandelen voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom ontwikkelden wij drie jaar geleden het beweegprogramma FitStap. Hiermee brengen we mensen in drie maanden weer in beweging én laten we ze de voordelen en het plezier van wandelen ervaren. Een programma dat ook uitermate geschikt is voor mensen met reuma. Dankzij de kennis van ReumaNederland kunnen wij FitStap inhoudelijk voor hen aanpassen. Daarnaast zorgen we dat FitStap-coaches een bijscholing krijgen om mensen met reuma zo goed mogelijk te begeleiden. Zo krijgen zij echt een wandelprogramma op maat.”

 

Actie tijdens Avond4daagse – Home Edition

De samenwerking tussen KWbN en ReumaNederland moet zorgen voor meer bewustwording over reuma. Dit doen ReumaNederland en KWbN o.a. door een actie tijdens de Avond4daagse voor basisschoolleerlingen. Förch: “Wij willen dat zoveel mogelijk mensen met reuma mee kunnen blijven doen in de maatschappij. Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen met reuma. Kunnen blijven bewegen is voor alle mensen met reuma essentieel. Maar voor velen van hen is zoiets als een Avond4daagse lopen niet vanzelfsprekend. Dat verhaal willen we vertellen aan alle kinderen die dit jaar tussen begin juni en eind augustus meedoen met de speciale Avond4daagse – Home Edition. Daarnaast bieden we hun de mogelijkheid om een speciale sponsoractie te koppelen aan hun eigen Avond4daagse. Zo lopen ze de kilometers niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een kind met reuma. Ook bieden we ouders de gelegenheid bij de inschrijving € 1,- te doneren. Zo hopen we geld op te halen waarmee we wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen kunnen financieren.”

 

Sponsoractie voor onderzoek jeugdreuma

Over ReumaNederland

Een betere kwaliteit van leven voor de meer dan 2 miljoen mensen met reuma. Aan dat doel werkt ReumaNederland samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, en daarvoor brengt ReumaNederland politiek, zorg en bedrijfsleven in beweging. ReumaNederland gaat voor de beste kennis en oplossingen. Met betrouwbare informatie, belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek.