Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Ruim 1,3 miljoen kilometer gewandeld tijdens De Alternatieve Vierdaagse

Helaas geen Vierdaagse Nijmegen dit jaar, maar wandelen is tijdens de coronacrisis populairder dan ooit. Koninklijke Wandelbond Nederland en House of Sports sloegen de handen ineen en organiseerden deze week 'De Alternatieve Vierdaagse'. Een event dat geen event meer is, maar de afgelopen dagen wel ruim 20.000 deelnemers op de been bracht. Verspreid over heel Nederland én ver daarbuiten hebben vandaag 20.373 hun gekozen afstand van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer voltooid en de speciaal ontwikkelde medaille verdiend.

Duo wandelend met hond

De Alternatieve Vierdaagse is voor iedereen

Deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse creëerden dagelijks hun eigen route en liepen op een moment naar keuze. Er werden zelfs routes uitgestippeld in Cambodja, Noorwegen, Spanje, Curaçao, Frankrijk, Zweden, Engeland, Tsjechië, Zwitserland en Japan. Zo werd het dit jaar toch een beetje ‘The Walk Of The World’. De jongste deelnemer was 6 jaar oud en de oudste 93. Gemiddeld is er 64 km per persoon gewandeld. In totaal legden de deelnemers gezamenlijk 1.311.306 kilometers af.

ruim-1-3-miljoen-kilometer-gewandeld-tijdens-de-alternatiev-vierdaagse

Het Vierdaagse gevoel

Ondanks de afgelasting van de 104e editie van de Vierdaagse Nijmegen was het Vierdaagse gevoel nog flink aanwezig. Op Roze Woensdag liepen veel wandelaars in het roze en ook bij Defensie was het animo groot. Zo liepen er vanuit het Korps Mariniers en de vliegbasis Woensdrecht vijftien militairen speciaal voor deze editie van de basis in Woensdrecht naar Kamp Heumensoord. De tocht was een knipoog naar de ontstaansgeschiedenis van de Vierdaagse Nijmegen, dat in de eerste jaren een voornamelijk militaire wandeltocht was.

“Met De Alternatieve Vierdaagse hebben we wandelaars alsnog de mogelijkheid gegeven om hun persoonlijke doel te behalen. Of gewoon om lekker te wandelen. Fantastisch om te zien hoe de Vierdaagse zich dit jaar over Nederland heeft verspreid.” aldus Paul Sanders directeur KWbN. 

De Alternatieve Vierdaagse is mede mogelijk gemaakt door Univé Supporter van Sport, Droomparken, Intersport Nederland, LOWA, Ocean Outdoor Nederland - Ngage Media, Fonds Gehandicaptensport én Vichy.