Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Strengere coronamaatregelen

Sinds zaterdag 13 november zijn strengere coronamaatregelen van kracht. Voor wandeltraining en wandelgroepen heeft dit weinig gevolgen. Wel geldt het advies om de 1,5 meter afstand weer in acht te nemen. Waar mogelijk tijdens het wandelen, maar in elk geval daarbuiten, dus bij het verzamelen voor de start en na afloop.

Corona

Wandeltochten kunnen doorgaan als de gemeente daar toestemming voor geeft. Neem dus zo snel mogelijk contact op met je gemeente en geef concreet aan welke maatregelen je treft. 

Houd daarbij rekening met de volgende punten:

  • Het wandelen (sportbeoefening buiten) staat centraal; de tocht is geen evenement, d.w.z. geen wedstrijd, geen publiek, geen optredens, geen feest, geen informatiemarkt of andere nevenactiviteiten.
  • De wandeltocht is om 18.00 uur afgelopen.
  • Op de start-finishlocatie is sprake van een vlotte doorstroom, o.a. door gebruik van online voorinschrijving, starten in tijdslots en eenrichtingverkeer; geef aan hoeveel mensen er op het drukste moment van de dag tegelijkertijd langs start en finish bewegen.
  • Controle van een coronatoegangsbewijs is verplicht als je voor start, rust en finish gebruik maakt van binnensportlocaties of binnenruimten van buitensportlocaties, zoals sportkantine, kleedkamers, vergaderruimten en toiletten.
  • Controle van een coronatoegangsbewijs is ook verplicht voor alle horecalocaties (inclusief sportkantines en buitenterrassen) óf als je op eigen rustposten gelegenheid biedt om ter plaatste eten en drinken te nuttigen. Alle horeca sluit om 20.00 uur en een zitplaats is verplicht.
  • Voor alleen afhalen (eten/drinken to go) is een coronatoegangsbewijs NIET verplicht (binnen wel een mondkapje!)
  • Maatregelen om de basisregels voor iedereen te kunnen handhaven, zoals faciliteiten om handen te wassen en 1,5 meter afstand mogelijk te maken.

Benadruk richting gemeente dat een wandeltocht een doorstroomactiviteit is, met een grote spreiding en gecontroleerde doorstroom van deelnemers bij start, finish, rust en onderweg. Om je argumenten kracht bij te zetten, kun je gebruik maken van de infographic ‘Samen recreatieve tochten mogelijk maken’.

Alle actuele regels vind je op de website van de Rijksoverheid.