Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

TOGS: steunmaatregel voor lidorganisaties met eigen accommodatie

Het ministerie van Economische Zaken heeft op 27 maart de regeling ‘Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19' (TOGS) geopend. Ook de sport kan van de regeling gebruik maken. Een belangrijke voorwaarde is dat je over een eigen vestiging/accommodatie beschikt. Dit geldt slechts voor een beperkt aantal lidorganisaties van KWBN, maar wellicht zijn zij met de regeling geholpen.

Wandelhonk Zwolle

De TOGS is er voor ondernemers die direct schade ondervinden van de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen. Het gaat om een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,-. Dit is een gift van het Rijk, die je niet hoeft terug te betalen of te verantwoorden als je hem krijgt uitgekeerd.

Ook sportondernemers, sportverenigingen en sportstichtingen komen voor de TOGS in aanmerking. Daarbij gelden uiteraard wel de nodige voorwaarden, waaronder:

  • Je organisatie is voor 15 maart 2020 opgericht en geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).
  • De hoofdactiviteit van jouw organisatie staat in het Handelsregister geregistreerd met een SBI-code die voor de regeling is vastgesteld. (SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling; je  code vind je op het uittreksel van de KvK.)   
  • Je organisatie heeft een fysieke vestiging in Nederland, waarvan het vestigingsadres in het Handelsregister van de KvK staat geregistreerd. 
  • Je verwacht in de periode van 16 maart t/m 15 juni 2020 een omzetverlies van ten minste 4.000 euro en in diezelfde periode ten minste 4.000 euro aan vaste lasten.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je alle informatie om e.e.a. voor jullie situatie exact na te gaan: 

Een aanvraag kun je indienen tot en met vrijdag 26 juni 2020. Dit kan uitsluitend online, zoals je op de pagina met de Aanvraagprocedure kunt lezen. Op deze pagina staat ook vermeld welke gegevens je bij de hand moet hebben op het moment dat je de aanvraag gaat indienen.