Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Volledig programma Wandeltrainersdag bekend

INSCHRIJVING GEOPEND!

Heb je iets met wandeltraining en -begeleiding? Werk je aan het verbeteren van leefstijl? Wil je jouw expertise verruimen en vaardigheden uitbreiden? Meld je dan aan voor de 9e editie van de Wandeltrainersdag. Die vindt plaats op zaterdag 28 maart 2020 en staat in het teken van ‘Vitaliteit’. Locatie is net als vorig jaar Fit Academie Bokkeduinen in Amersfoort.

De Wandeltrainersdag is bestemd voor iedereen die op de één of andere manier bij de training en begeleiding van wandelaars is betrokken. Het is een kennis- en ontmoetingsdag vol inspirerende, praktische, leerzame en gezellige activiteiten. Je ontmoet collega’s uit het hele land en wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van leefstijl, wandelen en vitaliteit. De dag wordt georganiseerd door KWBN en Stichting Running 20/20.  

volledig-programma-wandeltrainersdag-bekend

Ruim 50 inspiratiesessies en workshops

Het thema voor de Wandeltrainersdag 2020 is ‘Vitaliteit’. Na een actieve plenaire opening volg je één van de vier inspiratiesessies. Welke dat wordt, bepaal je helemaal zelf. Je hebt de keuze uit:

 • Wat als wandelen een spelletje wordt, door Arno Hermans.
  Als business initiator komt hij met zijn prikkelende visie over de technologische ontwikkeling van de sportwereld en wat dat betekent voor de wandelsport.
 • Gezonde leefstijl: VET belangrijk!, door prof. dr. Liesbeth van Rossum.
  Een interessante sessie over de correlatie tussen gezonde leefstijl en onvoldoende gewichtsverlies.
 • De Nijmeegse Vierdaagse – een wandelende encyclopedie, door Coen Bongers.
  De inspanningsfysioloog van het Radboud UMC neemt je mee in de studies van ‘The Walk of the World’.
 • Wandelen voor je brein!, door Han Baeten.
  In vogelvlucht vertelt de running therapeut welke positieve effecten sport en bewegen heeft op het functioneren van je brein.

Na de inspiratiesessies volgen drie rondes met keuze uit zo’n 50 workshops! 

Wandelsportplein

Tijdens de Wandeltrainersdag is er een Wandelsportplein met circa tien standhouders. Dit zijn bedrijven en organisaties die wandelactiviteiten en/of wandelproducten demonstreren en aanbieden. Tijdens de ontvangst, lunch en netwerkborrel heb je voldoende gelegenheid om het Wandelsportplein te bezoeken. Daarnaast wordt het plein tijdens elke ronde als workshop aangeboden, zodat je in alle rust bij de stands kunt rondkijken.

Inschrijving geopend

Voor wandeltrainers in het bezit van een licentie van KWbN of Atletiekunie is de online inschrijving op dinsdag 28 januari van start gegaan. Inmiddels geldt dat ook voor alle andere gediplomeerde wandeltrainers en overige geïnteresseerden. Wees er snel bij, want per workshop geldt een limiet voor het aantal deelnemers. In totaal is er plek voor maximaal 400 wandeltrainers.

Contact: Patrick Aris (Stichting Running20/20), projectcoördinator Wandeltrainersdag in opdracht van KWbN, e-mail: wandeltrainersdag@kwbn.nl