Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Wallonië België Toerisme en KWbN sluiten partnership

Veel Nederlanders wandelen ook buiten de landsgrenzen. Met name België is een populair wandelland, ervaart ook Wallonië België Toerisme. De ligging dichtbij Nederland in combinatie met de afwisselende omgeving maken Wallonië en de Ardennen geschikt voor zowel dagtoerisme als vakanties en weekendjes weg. Naast het promoten van Wallonië, ziet het toerismebureau het bovendien vanuit maatschappelijk oogpunt als haar missie om een actieve leefstijl te bevorderen door het promoten van sportief aanbod in de Waalse regio. Ook KWbN omarmt deze missie. Beide partijen slaan daarom de handen ineen en sloten een partnership.

Header | Walloni belgi toerisme en kwbn sluiten partnership

Ontdekken

Wallonië België Toerisme ziet de samenwerking als middel om de regio Wallonië inclusief de Ardennen op de kaart te zetten bij Nederlandse wandelaars. Het bureau positioneert wandelen als zeer geschikte recreatievorm om Wallonië te beleven/ontdekken én daarmee ook een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de gezondheid en vitaliteit van Nederlanders. Dat doet zij door informatie te verstrekken over het gebied, de zeer diverse wandelmogelijkheden en de accommodaties.

Genieten

De samenwerking met Wallonië België Toerisme draagt voor KWbN bij aan de missie om wandelaars optimaal te laten genieten. Het biedt de mogelijkheid wandelaars te voorzien van relevante informatie over wandelen in Wallonië, het aanbieden van aantrekkelijke verblijfsmogelijkheden en meer. Daarnaast willen zowel Wallonië België Toerisme als KWbN met hun samenwerking ook een meerwaarde bieden aan de lidorganisaties. Wandelen draagt bij aan een gezonde en vitale samenleving en moet toegankelijk en leuk zijn voor iedereen. Gezamenlijk laten KWbN en Wallonië België Toerisme wandelaars nog meer genieten.

Over Wallonië België Toerisme

Wallonië België Toerisme biedt informatie over de Ardennen en Wallonië. Deze streek in het zuiden van België is vanwege de vele wandelmogelijkheden zeer populair bij wandelaars. Het is een aantrekkelijke wandelbestemming vlakbij Nederland met heuvels, bossen, snelstromende riviertjes en uitzichtpunten, maar ook historische steden en dorpen. Wallonië België Toerisme biedt o.a. informatie over wandelroutes en trektochten, natuur, kunst en cultuur, culinair genot, muziek en folklore, ontspanning en wellness.