Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Wandelweek Flevoland zet hele provincie in beweging

Samen met Sportservice Flevoland zetten we in het najaar een grote stap om zoveel mogelijk mensen wandelend in beweging te krijgen. We gaan namelijk de uitdaging aan om van 5 t/m 13 oktober 2024 de hele provincie Flevoland te laten wandelen.

Twee mensen wandelend in het bos

'Flevoland ten voeten uit'

Het is de missie van zowel Sportservice Flevoland als KWbN om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te houden. Op uitnodiging van Sportservice Flevoland kwamen we in gesprek over sport en bewegen in de openbare ruimte. Naar aanleiding daarvan ontstond het idee om met een speciale wandelweek zoveel mogelijk inwoners van de provincie wandelend in beweging te krijgen. Tijdens Flevoland ten voeten uit bieden we diverse wandelactiviteiten en -mogelijkheden aan. Centraal hierbij staat het plezier in bewegen. Met een online campagne en communicatie vanuit deelnemende partners motiveren we alle Flevolanders om in beweging te komen.

Van jong tot oud

Wandelen is zeer laagdrempelig. Daarom is het bij uitstek geschikt om mensen op een makkelijke en toegankelijke manier in beweging te brengen. Tijdens Flevoland ten voeten uit bieden we een divers aanbod aan wandelactiviteiten zoals begeleide wandelingen, wandeltrainingen, activiteiten gericht op gezinnen, maar ook een challenge in de Wandel.nl-app. Ook promoten we het organiseren van een Peuter- en Kleuter4daagse bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Zo spreken we een brede groep mensen aan van jong tot oud. Deelname aan een groot deel van de activiteiten is gratis. Vooraf aanmelden is voor veel activiteiten ook niet nodig.

Plezier en eenvoud van bewegen

Met Flevoland ten voeten uit spreken we zowel de inwoners aan die nog niet wandelen als de mensen die al wel wandelen (hen verleiden we vaker te gaan wandelen). Doel van de week is zoveel mogelijk Flevolanders te laten ervaren welke voordelen wandelen hen biedt én hoe makkelijk het eigenlijk is om in beweging te komen.

Samenwerking

De komende maanden krijgt het programma vorm. Dit programma stellen we op samen met diverse partners. Daarbij zoeken we de samenwerking met: gemeenten, wandelorganisaties, wandeltrainers, natuurorganisaties, toeristische organisaties, horeca, overige commerciële partijen. Wil jij een rol spelen bij Flevoland ten voeten uit? Neem dan contact op met: Kenny Kersjes van Sportservice Flevoland: 06 – 41 31 22 79 of kersjes@sportflevo.nl. We bundelen graag de krachten om samen heel Flevoland wandelend in beweging te brengen.