Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Week van de Avond4daagse afgelast

Met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn alle evenementen tot 1 juni 2020 verboden. Dit leidt tot afgelasting van honderden georganiseerde wandeltochten en Avond4daagsen. Ook de Week van de Avond4daagse (van 25 t/m 29 mei 2020) is geannuleerd. KWbN zoekt naar mogelijkheden om de Avond4daagse later in het jaar plaats te laten vinden.

Header | KWbN 2020 geen verloren jaar voor avond4daagse
2020 is niet per definitie een verloren jaar voor de Avond4daagse.

Avond4daagse in het najaar 

Naast het inspelen op de dagelijkse actualiteit, kijkt KWbN ook vooruit. “Vooropgesteld: de strijd tegen het coronavirus is momenteel de topprioriteit voor heel Nederland”, zegt Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN. “Maar als we die strijd gewonnen hebben, krijgt het normale leven weer vorm. En zullen mensen – en kinderen in het bijzonder - meer dan ooit de behoefte hebben om samen te ontspannen. Ook daar kijken we als wandelbond naar. Daarom adviseren we onze Avond4daagse-organisaties de mogelijkheid te onderzoeken het evenement in het najaar te houden, één- of meerdaags. Als feestelijke start van het schooljaar bijvoorbeeld.” 

Denken in mogelijkheden 

Verplaatsing van evenementen naar het najaar is niet in alle gevallen mogelijk. Sanders: “Het kan zijn dat er al een activiteit in de gemeente is. Of dat vrijwilligers niet beschikbaar zijn. Of dat het voor scholen die de Avond4daagse zelf organiseren teveel is. Maar we willen vooral kijken naar de mogelijkheden en niet op voorhand oplossingen van tafel vegen. Daarom raden we onze organisaties aan om na te gaan bij de gemeente wat mogelijk is en contact te onderhouden met vrijwilligers, leveranciers en sponsoren. Laten we vooral denken in mogelijkheden.” 

Lichtjestocht 

In september zijn de avonden korter qua daglicht. Sanders ziet er geen probleem in: “Dan kan er ook een Avond4daagse lichtjestocht worden gehouden. Ik begrijp dat dit ook weer om andere voorbereidingen vraagt, maar we helpen de organisaties er graag mee.”  

Half miljoen kinderen 

En wat als blijkt dat er ook in het najaar nog beperkende maatregelen nodig zijn? “Dan moeten we daar op dat moment mee dealen. We adviseren onze organisaties verstandige financiële beslissingen te nemen en goed te kijken naar overeenkomsten. Laten we juist in deze onzekere tijd de moraal hoog houden en naar een positieve toekomst kijken. En daar hoort de Avond4daagse met ruim een half miljoen feestende kinderen bij!” 

De Avond4daagse is een oer-Hollandse traditie die bestaat sinds 1940. Jaarlijks nemen ruim 500.000 kinderen deel aan de Avond4daagsen van ruim 600 bij KWbN aangesloten organisaties.