Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Wijnand van Dijk benoemd als Lid van Verdienste

Wijnand van Dijk is op 29 april 2022 benoemd tot Lid van Verdienste van KWbN. Hij ontving de bijbehorende onderscheiding tijdens de algemene vergadering van W.I.O.S. ’81, als dank voor zijn intensieve betrokkenheid bij zowel wandelverenigingen, als regionale en landelijke wandelorganisaties.

Wijnand van Dijk ontvangt onderscheiding Lid van Verdienste uit handen van Gijs Janssen op 29 april 2022
Wijnand van Dijk (links) ontvangt zijn onderscheiding als Lid van Verdienste uit handen van Gijs Janssen van KWbN

Actief voor twee wandelverenigingen

Wijnand was de afgelopen 23 jaar onder meer actief als penningmeester, ledenadministrateur en waarnemend voorzitter van wandelsportvereniging W.I.O.S. ’81 uit Nijmegen. Daarnaast was hij als penningmeester, ledenadministrateur en coördinator wandeltochten van Wandelvereniging Gelderland nauw betrokken bij de organisatie van de Avond4daagse van Nijmegen. Ook was hij tien jaar lang marsleider van de Mariken van Nieumeghentocht en de Snertmars.  

Actief voor de bond

Voor KWbN en voorganger KNBLO-NL was Wijnand voorzitter, penningmeester en ledenadministrateur van de regio Gelderland. Hij was lid van de landelijke werkgroep Interne Communicatie, dacht mee over nieuwe software voor ons ledenprogramma en is als bondsvrijwilliger al jaren actief voor de rechtspositie van onze lidorganisaties.

Dubbel onderscheiden

We zijn Wijnand enorm dankbaar voor zijn brede, deskundige en enthousiaste inzet voor de wandelsport. Daarin staan we niet alleen, want op 29 april werd hij door W.I.O.S. '81 ook benoemd als erelid van de vereniging. Twee onderscheidingen op één avond, beide meer dan verdiend.