Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Avond4daagse - Home Edition

In coronatijd zag de Avond4daagse - Home Edition het levenslicht. Met een digitale variant boden we kinderen toch de mogelijkheid individueel (dus niet in grote groepen) de Avond4daagse te lopen. Uit nood geboren, bleek het initiatief ook na coronatijd te voorzien in een behoefte.

Twee jongens met Avond4daagse t-shirt aan en mobiel in de hand

Voorzien in behoefte

We ontvingen vele aanvragen van ouders met kinderen voor wie lopen in groepen niet haalbaar is om toch weer de Avond4daagse – Home Edition te kunnen lopen. Omdat het hierbij kinderen betreft die niet aan de reguliere Avond4daagse deel kunnen nemen, besloten we het initiatief in 2023 weer aan te bieden.

Nog meer kinderen in beweging

Bij de keuze of we de Avond4daagse – Home Edition weer zouden aanbieden, stond de afweging voorop of het geen afbreuk zou doen aan de reguliere lokale Avond4daagsen. De aanvragen die we ontvangen betreffen echter vooral kinderen die, bijvoorbeeld vanwege een overgevoeligheid voor prikkels of vanwege een ander beperking, niet aan de reguliere Avond4daagse deel kunnen nemen. Sporadisch ontvangen we verzoeken van scholen in plaatsen waar geen Avond4daagse is. Ook die bieden we de mogelijkheid met de Home Edition te gaan wandelen. Zo krijgen we immers nog meer kinderen in beweging. Én creëren we de behoefte aan een “echte” Avond4daagse.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich vanaf 1 mei via de website www.avond4daagse.nl aanmelden voor de Home Edition. Bij aanmelding vragen we altijd waarom er niet gekozen wordt voor een reguliere Avond4daagse.